10 misztikus város legenda videofelvételekről II.

5. Cuero, a texasi Chupacabra

A Chupacabra (kecskeszívó) egy Amerikában élő mitikus lény. A lény állatok vérét szívja. Elég változatos leírások vannak külsejéről, azonban sokan úgy gondolják, hogy egy gyíkszerű lény, hosszú gerinccel.
A lényt legtöbbször Mexikóban és Texas államban látják, sokszor az állatállományt dézsmálja.
2008. augusztus 8-án egy rendőr, Brandon Riedel filmezett le egy ilyen különleges élőlényt. A videóban a teremtmény az autó elöl menekül. Külseje egy szőrtelen prérifarkashoz hasonlatos. A felvétel a televízióban is szerepelt. A mai napig nem szűnt meg a Chupacabra legendája.

4. A gida születése
A gida születési videójának legendája 2009-ben kezdett el az interneten keringeni. A történet szerint a klipet egy amatőr művész töltötte fel a YouTube-ra, hamarosan azonban eltávolították felkavaró tartalma miatt. A videóban egy betegnek tűnő albínó szarvast láthatunk, amely a földön fekszik. Később a felvétel az állat szemére fókuszál, amely furcsán csillog. Ezután fekete folyadékot láthatunk szivárogni, amely azt implikálja, hogy az állat éppen szülni készül. Pár perccel később rengeteg emberinek tűnő, halott csecsemő hullik ki a szarvas testéből. A művész egy emberi-állati hibridet alkotott meg. A mai napig nem biztos, hogy a videó egyáltalán létezett-e.

3. A Ózos öngyilkosság
Az egyik legismertebb városi legenda az 1939-es Óz, a csodák csodája című film kapcsán merül fel. A legenda szerint az egyik színész felakasztotta magát a filmben. A kérdéses jelenet a mozi végén látható. Egyetlen pillanatra fedezhetjük fel egy objektumot a két fa között az erdőben. A kamera ugyan nem közelít rá, de mintha egy holttestet lehetne látni. Az 1980-as években nagyon népszerű lett a legenda, később az internetre is felkerült. A készítők azt állítják, hogy csupán egy nagy madár látható a videón. Sokan úgy gondolják, hogy a DVD-re már úgy dolgozták át, hogy inkább madárnak tűnjön az alakzat.

2. A sátán videója
A sátán videója városi legenda szerint létezik egy felvétel, amely öngyilkossági hajlamokat, gyilkos gondolatokat, hisztériát és őrületet okoz. Állítólag 2006-ban került fel az internetre a kormány kísérleteként. A lényeg az volt, hogy megfigyeljék az emberek reakcióját az erőszakos képekre. Később azonban irányíthatatlanná vált a kísérlet és számos nézőt depresszióba taszított.
A videón irritáló zene is hallható és véres fotók gyors egymásutánban követik egymásutánban követik egymást. Az emberek sok esetben szédülést érzékelnek, de mégsem kapcsolják le a felvételt. Később a videót betiltották és levették az internetről.

1. A McPherson kazetta
A McPherson kazetta egy igazi film, amely városi legendákat gyűjt össze. A videót Dean Alioto készítette 1989-ben. A felvételen egy családot követhetünk nyomon, akiket idegenek raboltak el. A videó teljesen házilagos felvételnek tűnik.
A film egy kislány ötéves születésnapi buliján kezdődik a Van Hesses házban. Egy kis idő után áramkimaradást és erős fényt tapasztalnak. Egy férfi kimegy a ház elé, ahol egy lezuhant repülőt lát meg, majd idegeneket is megpillant. Később a családot elrabolják a lények.
Ma részleteket lehet látni a videóból az interneten, azonban a teljes felvétel nem elérhető.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.