10 misztikus célpont, ami már nem látogatható

Manapság az utazás sokkal egyszerűbbé vált, így szinte mindent megnézhetünk, amit felraktunk a bakancslistánkra. Azonban most olyan helyszíneket hoztunk nektek, amelyeket mára már elzártak a látogatók elől.

1. A Lascaux-barlangok
Ezek a csodálatos barlangok 17 ezer éves történetre nyúlnak vissza. Odabent festményeket találhatunk emberekről, állatokról, kéznyomok és geometriai alakzatok is megjelennek. Azonban a túlzott gombásodás és más ismeretlen okok miatt elzárták a barlangokat a látogatók elől.

10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting

 2. Surtsey-sziget
A világ legnehezebben elérhető helyei szigetek, de ezek közül is a Surtsey-szigetek direkt vannak elzárva a látogatóktól. A szigetek csupán néhány évtizedesek, a helyeket a hatvanas években alakította ki egy vulkánkitörés. És csupán tudósok léphetnek a területére.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting
3. Kígyó-sziget
Ez az apró sziget Brazília partjainál található, de kitiltották innen az embereket biztonsági szempontok miatt. A szigeten ugyanis körülbelül 4000 mérgeskígyó él. Közöttük a egy olyan vipera is, amely képes az emberi húst felolvasztani, így csak tudósok léphetnek a területére.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting

4. North-Sentinel sziget
A North-Sentinel szigeten őslakosok élnek, akik fegyverekkel és kövekkel tartották távol a látogatókat, így az indiai kormány úgy döntött, hogy illegálissá teszi a szigetre látogatást.

10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting
5. 51-es körzet
A titkosban tartott katonai bázis a Nevada sivatagban található Las Vegas közelében. A helyszínnel kapcsolatban rengeteg összeesküvés-elmélet van jelen.  Természetesen a helyszín nem enged be egyetlen látogatót sem.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting
6. Moszkvai 2-es metó
A második metróhálózat Moszkva létező metrója alatt húzódik. A KGB K-6-nak nevezte el, és azért épült, hogy összekösse a város fontos helyeit. Azonban a pletykák szerint genetikai kísérleteket hajtanak végre idelent.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting
7. Időjárás hegy
1959-ben az Egyesült Államok kormányok Loudoun és Clarke tartományok között hozta létre az Időjárás-hegyet, ahol a legmenőbb technikai eszközökkel felszerelt bunkert hoztak létre vészhelyzet esetére. A biztonságiakkal védett terület hatalmas helyszínen terül el, és irodákat, hálóhelyeket és ebédlőket találhatunk benne.Azonban később elhagyták a projektet a nyilvánosság számára nem tiszta körülmények miatt.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting
8. A Vatikán titkos archívumai
A Vatikán titkos archívumai már régen nem látogathatóak. Csak nagyon sok ügyintézés és engedélyek után lehet a közelébe férkőzni ezeknek a titkos dokumentumoknak.  Évente 1000 kutatót engednek be ide, akik naponta 2-3 dolgot nézhetnek meg. Vannak olyan dolgok, amiket még katalógusba se szedtek.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting9. A Mormon templom
A Mormon templom a harmincas években kezdett el leszármazási információkat gyűjteni mikrofilmre, de hamarosan jobb helyet kellett keresniük a dokumentumoknak, ezért hoztak létre egy bunkert, ahol mára már 3 milliárd oldalnyi információt hordtak össze 100 ezer mikrofilmre.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting10. A frigyláda kápolnája
Ez a különleges épület Etiópiában található, azért hogy megvédje a frigyládát. Senki sem léphet be a kápolnába, de 2011-ben pár karbantartónak be kellett mennie, hogy megszereljék a tetőt.
10 Mysterious Locations That People Are Banned From Visiting
forrás: GhostDiari

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: