10 legrosszabb dolog, ami karácsonykor történt II.

Tűz a kongresszusi könyvtárban 1851
1851-ben borzalmas tűz ütött ki a kongresszusi könyvtárban, ami igen nagy tragédia volt. Thomas Jefferson legtöbb eredeti írása odaveszett. A könyvár könyveinek kétharmada veszett oda a tűz során, amelyeket nehéz volt pótolni. Ezek után nagyon sok energiát fordítottak arra, hogy tűzállóvá tegyék a könyvtárat.

Török földrengés 1939
1939-ben Törökországot borzalmas földrengés rázta meg, amely 30 ezer ember életét követelte. Főleg azért ilyen sokat, mert az épületek egyáltalán nem voltak felkészülve egy ilyen mértékű rengésre. Ezután hóvihar köszöntött az országba, ami szintén váratlan volt. A rengés teljesen elpusztította Erzincan városát, szinte minden egyes lakójával együtt. Ezután sokkal szigorúbbak lettek az építési szabályok.

earthquake

Megalapították a Ku Klux Klánt 1865
A Polgárháború után a délnek hatalmas változásokon kellett keresztülmennie azzal, hogy fel kellett szabadítaniuk a rabszolgákat. Sokan nem voltak elégedettek ezzel, ezért megalakult a klán, amely sokkal erőszakosabb volt és a rendszer ellen ment. A kormány hamarosan szembeszállt a titkos szervezettel, de ennek ellenére is elég nagy pusztítást okoztak.

Szovjet invázió Afganisztánban 1979
A Szovjetunió 1979 karácsony indított inváziót Afganisztán ellen. Ez volt az első és egyetlen alkalom, amikor a szovjetek lerohantak egy országot a keleti blokkon kívül, így a világban hatalmas felháborodást keltett. A szovjet okkupáció végével a tálibok vették át a vezetést az országban, amely újabb borzalmas korszakot indított el.

Fekete karácsony 1941
Nem sokkal Pearl Harbor után a szövetségesek karácsonykor egyesültek. Japán erre válaszként megkezdte terrorját a civilek között is. Rengeteg borzalmas esemény történt, például a St. Stephen főiskolai mészárlás és Mui Wo gyilkosságok, amelyek később rengeteg háborús bűnöst eredményeztek.

japan

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.