10 legrosszabb dolog, ami karácsonykor történt I.

Hogyha karácsony előtt is vágytok egy kis borzongásra, akkor megfelelő helyen jártok! Megtörtént, rettenetes eseményeket hoztunk, amelyek karácsonykor idején zajlottak le. 

Tangiwai katasztrófa 1953
Karácsony estéjének késői óráin háromszáz emberrel sodródott ki egy új-zélandi vonat. A hidat a folyamatos áradások gyengítették meg, így omolhatott össze a vonat alatt. A vonat vezetőjét elviekben figyelmeztették a híd állapotáról, de képtelen volt időben megállni. A hídra vezette a járművet, amely összeomlott a súly alatt, így a vonat az utazókkal együtt a vízbe omlott. Néhányan utazót sikerült megmenekíteni, de így is 151 ember veszítette életét. 

Loco_949_Tangiwai

Acteal mészárlás 1997
Egy mexikói állam kisvárosában egy félig katonai csoport, akiket vörös maszkosoknak ismertek, megtámadott egy római katolikus csoportot. Mire elhagyták a helyszínt 45 ember halt meg, közöttük 21 nő és 15 gyermek. A legrosszabb ebben az volt, hogy a helyi rendőrség, sőt a polgármester is segítette elhanyagoló viselkedésével a gyilkosságokat. 

acteal

Kim II-Sung lett Észak-Korea elnöke 1972
Kim-Sung csak 1972-ben lett elnöke Észak-Koreának, vele kezdődött el az ország érdekes története. Ezzel elkezdődött a terror időszaka, főként miután a fia, Kim Jong-il átvette a hatalmat. 

ilsung

Az Italian Hall katasztrófa 1913
Bányászok úgy döntöttek, hogy december 24-én karácsonyi bulit tartanak. Egy hatalmas helyszínen, az Italian Hallban 600 ember jelent meg köztük gyerekek is. Az ünneplés közepette egy ismeretlen ember tüzet kiállított, hogy megijesszen másokat. Sikerrel járt, hiszen kitört a pánik. Sajnálatos módon 73 ember, amelyek közül 62 gyermek volt meghalt a borzalmak közepette. A mai napig nem tudják, hogy ki volt, aki kiabálni kezdett, így a világ egyik legmegoldatlanabb és leghatalmasabb gyilkossági ügye közé került.

michigan

A Burgos szabályokat bevezették 1512
Mindannyian tudjuk, hogy az amerikai őslakosok igazi borzalmakat szenvedtek el az európaiak miatt. Azonban a a Burgos szabályok voltak azok, amelyek megadták a végső csapást. Az őslakosok közül sokat a kereszténység átvételére kényszerítettek. Másokat kényszerítettek arra, hogy elhagyják otthonaikat, amelyek mind elpusztítottak. Ráadásul kényszermunkára kellett menniük, mivel a spanyol király így döntött.

mistreatment

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.