10 kísérteties tény a Halloweenról I.

Pénteken jön a Halloween, éppen ezért úgy gondoltuk, hogy már ma megosztunk pár borzongató dolgot az eseménnyel kapcsolatosan!

Devil man biting on pinky finger10. Az ördög gúnyolása
Rengeteg keresztényt felzaklat a Halloween gondolata, hiszen úgy gondolják, hogy ez az ördög ünnepe. A keresztények szerint az ördög ellenség, így a ruháját magunkra ölteni furcsának hathat. Természetesen, ha visszamegyünk a Halloween történetére, akkor teljesen meg fogjuk érteni ezt. A korai időkben a keresztények teljes mértékben hittek az ördögben. Úgy gondolták, hogy az ördögöt legkönnyebben a büszkeségénél lehet megfogni, ezért kezdték el kigúnyolni őt, ezért öltötték fel a ruháját.

1793096879. Töklámpás
Az ír legenda szerint maga az ördög érkezett meg, hogy elvigye a tolvaj, Jack lelkét. Azonban Jacknek sikerült átverni az ördögöt, aki megígérte, hogy sohasem viszi el a lelkét. Jacknek tényleg hosszú élete volt, azonban később nem engedték be a Mennyek Kapuján sem, de még a pokolba sem, ezért vált később egy világító fénnyé, és arra kárhoztatták, hogy a Földön kóboroljon.
Ez természetesen hihetetlenül hangzik, de akkoriban igazi jelenség volt a furcsa fény a mocsarak felett, amelyek a gázok miatt alakultak ki, de azonnal eltűntek, hogyha túlzottan közel mentek hozzá. Régen azt gondolták, hogy ezek megrekedt lelkek, akik se a mennybe, se a pokolba nem kaptak belépést. A töklámpásokat sokszor ezen lelkek tiszteletére gyújtották meg.

893217048. Realisztikus dekorációk
Manapság egyre menőbbek az igazán reálisnak tűnő dekorációk. Az Egyesült Államokban tavaly egy postás egy igazinak tűnő hullát látott az egyik ház előtt, azonban nem jelentette be, hiszen dekorációnak hitte. Természetesen nem ez az első alkalom , hogy ilyesmi történt. Pár évvel ezelőtt egy kisvárosban egy férfi látott egy nagyon igazinak tűnő hullát, amely a fáról lógott lefelé. A szomszédságot teljesen sokkolta, amikor kiderült, hogy igazi volt a hulla.

1537632427. Kosztümök
Halloweenkor bárminek beöltözhetünk. A tradíció egyébként kelta eredetű. A kelták úgy gondolták, hogy Samhain idején a holtak közöttünk járnak, ezért kosztümöket húztak magukra, hogy beolvadjanak vagy az ördögi lelkek ne vegyék észre őket.

146773173
6. Mérgezett cukorkák

Az egyik legnépszerűbb városi legenda Halloween környékén az, hogy a cukorkákat megmérgezik, esetleg pengéket csempésznek beléjük. Sokan még ennél is messzebbre mennek, és úgy gondolják, hogy ez a boszorkányok műve.
Állítólag a történet egy Timothy O’Brien nevű kisfiúval terjedt el még jobban, aki a cukorkagyűjtés után ciánnal mérgezett édességet evett, majd meghalt. Később kiderült, hogy az édesapának hatalmas életbiztosítása volt a fiára és a városi legendát használta fel arra, hogy elkendőzze az ügyet. Az Egyesült Államokban manapság igencsak figyelnek a gyerekekre Halloween idején.

forrás: ListVerse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: