10 extrém fóbia

Írtunk már ezelőtt is furcsa fóbiákról, de a most következők mellett sem lehet könnyedén elmenni szó nélkül. Magatokra ismertek valamelyiknél?

Agirofóbia – félelem az utcán való átkeléstől
Az ilyen fóbiában szenvedők félnek az utcáktól és az autópályáktól. Ez természetesen eléggé megnehezíti nekik azt, hogy városban éljenek. Vannak olyanok, akik csak a széles utaktól félnek, de vannak olyanok is, akik minden egyes utcán félnek átkelni. Ez a fóbia független az autóktól való félelemtől.

Mageirocofóbia – félelem a főzéstől
Ez a fóbia is kellemetlen, hiszen szorosan összekapcsolódik az egészségtelen táplálkozással, hogyha a személy egyedül él. Még az alapvető konyhai műveletek elsajátítása is nehezére esik az ilyen fóbiában szenvedőknek.

Pediofóbia – félelem a játékbabáktól
A pediofóbiában szenvedők minden egyes játékbabától félnek, nem csak a félelmetes daraboktól. Sok esetben nehézséget okoz nekik elmenni vásárolni, hiszen a próbababáktól is kirázza őket a hideg.

Deipnofóbia – félelem a vacsora közbeni beszélgetésektől
Igaz, hogy a vacsora közbeni beszélgetések igencsak kínosak tudnak lenni, de néhány ember egyenesen halálra rémül ennek a gondolatától is.

Eisoptrofóbia – félelem a tükröktől
Régebben úgy gondolták, hogy a tükrök átjáróként szolgálnak a szellemvilágba, ezért az ebben a fóbiában szenvedők félelmét is ezzel kapcsolták össze. Akik borzalmasan félnek a tükröktől, azok azt hiszik, hogy a természetfelettit láthatják meg mögötte. De ki ne félne belenézni a tükörbe egy magányos, sötét éjszakán, amikor teljesen egyedül van a házban?

Demonofóbia – félelem a démonoktól
A démonoktól való abnormális és folyamatos félelmet jelenti ez a fóbia. Ezek az emberek teljes mértékben hisznek ezeknek a lényeknek a létezésében. Általában tudják, hogy rettegésük irracionális. Sokszor keresztet hordoznak magukkal, hogy biztonságban érezzék magukat.

Pentherafóbia – félelem az anyóstól
Az összes fóbia közül ez az egyik leggyakoribb erről a listáról. Általában az összes házas ember fél valamennyire az anyósától időről időre, de vannak olyanok is, akik borzalmas félelmet élnek át. Sokszor ez akár váláshoz is vezethet.

Arachibutyrofóbia – félelem attól, hogy a mogyoróvaj a szájpadlásodra tapad
Mindenképpen ez a legbizarrabb félelem ezen a listán. A félelmemet könnyedén meg lehet szüntetni azzal, hogyha egyáltalán nem vásárolunk mogyoróvajat. Azonban vannak olyanok is, akik a mogyoróvaj látványától is izzadni kezdenek. Ez komoly.

Cathisofóbia – félelem az üléstől
Az ebben a fóbiában szenvedők rettegnek az üléstől. Néhány extrémebb esetben a fóbia traumából ered, amely azt jelenti, hogy gyermekkorukban éles vagy szúrós tárgyakra ültették ezeket a személyeket. Esetleg összefügg az iskolai büntetésekkel. A cathisofóbia tünetei a nehéz légzés, izzadás és szorongás.

Automatonofóbia – félelem a hasbeszélő babájától
A hasbeszélők babái félelmetesek, ezt be kell vallanunk. Szerencsére az ezen fóbiában szenvedőknek nem kell terápiára járniuk, hiszen ezt azért egész könnyen el lehet kerülni.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.