10 dolog, amire képes a tested a halál után is I.

Mára egy hajmeresztő listát hoztunk, amelyben azokat a dolgokat sorjázzuk, amit megtehetsz a testeddel halálod után is.


1. Házasodni
Kínában a halál sem állhat a szerelem útjába. A szellemházasság is létező opció. Ezek a furcsa frigyek 2000 évvel ezelőtt tűntek fel a kínai legendáriumban. Ezzel a gyakorlattal a vénlányok is elfogadást nyerhettek a halál után, esetleg elhunyt fiatal férfiak találhattak rá az igaz szerelemre. Ezeknek mindig az volt a célja, hogy az elhunyt lelke boldogságot leljen a túlvilágon.

2. Barátokkal lazítani
Nagy kérdés, hogy hová tűntek az egyiptomi múmiák? Érdekes, de az európaik csodaszernek tartották a múmia-alapú gyógyszereket. Sok múmiát gyújtósnak használták, másokat multivitaminnak. Emellett a 19. században népszerű volt, hogy gazdag családok múmia-kibontó bulikat tartottak, amelyet koktélok és ételek követtek.

3. Körbeutazni a Földet műalkotásként
1996-ban indult útjára a Body kiállítás, amelyben igazi emberi testeket mutogatnak kipreparált állapotban. A kiállítások 30 millió dollár hoznak évente. Nem teljesen tisztázott, hogy honnan is vannak a testek.
Dr. Gunther von Hagens a Body kiállítás szervezője az állítja, hogy a testeket egy szervezet adományozza. Sokan azonban úgy gondolják, hogy politikai foglyok testét állítják ki, amelyek Kínából származnak.

4. Táplálni egy várost
Egy test elhamvasztása rengeteg felesleges energiát használ fel. De, hogyha valaki halálában is szeretné óvni a bolygót, erre is van megfelelő módszer. Néhány európai krematórium felhasználja a testek hamvasztásából származó energiát a házak fűtésére.

5. Piaci értéket képviselni
Mindig is nyereséges vállalkozás volt a sírrablás. A középkorban orvosoknak és tudósoknak adták el a rabolt termékeket. Azonban a rendszer ma is létezik, csak kicsit másképp. Halálunk után fel lehet ajánlani a testünket tudományos célokra. A testrészeket nem lehet legálisan adni-venni, ezért hatalmas szállítási költséget rónak ki rájuk. Morbid, de egy fej körülbelül 500 dollárba kerül, amíg a törzshöz 5000 dolláros áron lehet hozzájutni.
A feketekereskedelem itt is virágzik, pont azért, mert rengeteg pénz van az üzletben.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.