10 borzalmas kínzóeszköz a modern időkből

Ebben a hónapban is sötét vizek felé fogunk kalandozni Veletek, hiszen sokat fogunk írni különböző kínzási módszerekről. Mára modern kínzóeszközöket hoztunk nektek!

10. Tigrispad
Kínában igazán utálták Falun Gond követőit, éppen ezért brutálisan büntették őket a kilencvenes években. A tigrispadnál az áldozatnak egy hosszú padra kellett feküdnie, fejénél és hátánál egy táblát helyeztek el, majd ezek után erősen lekötözték őket. Téglákat helyeztek a lábuk alá, amely lábtörést okozott hosszú szenvedés után. Néha ez olyan fájdalmas eseteket produkált, amelyben a csontok is kilátszottak a lábon.

9. A pokol börtöne
Ugyanezen gyakorlathoz tartozott a pokol börtöne is. Itt egy pár kéz és lábbilinccsel volt az áldozta egy acél rúdhoz rögzítve, amely a fogvatartott hátának nyomódott, így képtelen volt enni vagy használni a mellékhelyiséget.

8. Tucker telefon
Hogyha a hatvanas években börtönbe kerültél, akkor legkevésbé Arkansas államban szerettél volna raboskodni. Az orvosok itt kezdték el használni a Tucker telefonként elhíresült kínzóeszközt, amelyet 1970-ben tiltottak be. A szerkezetnél egy vezetéket a nagylábujjra kötöttek, amíg egy másikat az áldozat nemi szervéhez rögzítettek. A telefon elektrosokkokat küldött egyenesen a férfiak nem szerve felé.

7. Csigába húzás
Ezt a kínzóeszközt leginkább a reneszánsz idején alkalmazták, azonban voltak olyan szerencsétlenek, akik az előző évszázadban is kipróbálhatták. Az áldozatot ilyenkor karjánál fogja fellógatták, amelyet fejre rögzítettek, így a karok lassan kicsúsztak az ízületi tokból a test súlyának hatására.

6. Hideg cella
A CIA-nak hat kihallgatási technikája van, amelyből egy igazából egy kínzásnak is beillik. A hideg cella gyakorlatában az áldozatot a légkondicionáló elé helyezik órákra, napokra, esetleg hónapokra.

 

5. Shuanggui
Kínában a shuanggui gyakorlatát a kommunista párt alkalmazta a korruptaknál. Ennél a gyakorlatnál bármikor jéghideg vízbe meríthetik a kínzottat, de a shuanggui cellában alvásmegvonás, égetés és elektrosokk sem ritka.

4. A német szék
A szíriai kormány egyik legnépszerűbb kínzómódszere a német szék. Az áldozatot ebben a gyakorlatban egy fém székbe helyezik, lábait és karját rögzítik, amíg hátát egyre inkább a föld felé húzzák. Ez borzalmas nyomást helyez a gerincre, a bordákra és a nyakra is, sok esetben végzetes károkozást okozva.

 

3. A macska farka
Ez a borzalmas kínzóeszköz egy több farokkal ellátott ostor, amely mély sebeket tud okozni az áldozat testén, hiszen a végére kicsi fémgolyókat rögzítenek.

 

2. A szíriai kínzókamra
Szíriában a foglyokat néha olyan kicsi dobozokba helyezik, amelyekben kényelmetlen pózokban kell feküdniük hosszú időn keresztül. Sokszor ételeket dobálnak be, amelyek elérhetetlenek a fogoly számára.

1. Fehér kamra
A fehér kínzás az egyik legborzalmasabb formája a bántalmazásnak. Ezekben az esetekben az emberektől minden ingert megvonnak, teljes izolációnak teszik ki. A cellákon nincs ablak, minden tiszta fehér. Pszichésen ez jobban megviseli az embereket, mint más kínzási formák.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.