Sétáló Sam miatt lesznek öngyilkosok a tinik

Dél-Dakotában egy borzalmas városi legenda kering, amelynek “Sétáló Sam” a neve. A legenda már több, mint tíz tinédzsert kergetett öngyilkosságba. De hogyan is képes egy nem létező figura arra, hogy valakit ennyire az őrületbe kergessen?

Egy őslakos amerikai törzs hitt egy misztikus, árnyfigurában, aki a síkságokon sétál, majd emberek fülébe súg olyasmit, amely öngyilkosságra készteti őket. Az Oglala Lakota törzs “Magas ember léleknek” nevezi ezt a furcsa alakot, aki később Sétáló Samként híresült el. Egy törzsvezető, John Yellow Bird Steele elmondta, hogy nagyon sok sziú is hitt a legendában, amely hasonló a Slender Manhez.
Chris Carey miniszter elmondta a Timesnak, hogy Sétáló Sam lelke sok tinit kergetett öngyilkosságba. Sok fiatal teljesen elhiszi a legenda valóságosságát. December óta 103 öngyilkossági kísérletet követtkl el a fiatalok a rezervátum területén. Kilenc fiatal meg is halt, akiknek kora 12 és 24 év között volt. 

this-presence-even-more-terrifying-than-the-slender-man-is-driving-teens-to-suicide-but-w-391398

Ez a tömeges öngyilkosság teljesen felbolydította Pine Ridge lakosságát. Februárban egy szellemi vezető, John Two Bulls is megpróbált beszélni a fiatalokkal. Szerencsére úgy tűnik, hogy a lebeszélés sikerrel járt.
Walking Sam legendája nem csak őslakos amerikai hagyományokhoz kötődik, állítólag évszázadok óta kering a története és még Nagylábhoz is köze van. Sétáló Sam állítólag két méternél is magasabb, vékony, hosszú végtagokkal rendelkezik, de szája nincsen. Ha kinyújtja a karjait, akkor holttestek lógnak róla.
Walking Sam egyébként nem feltétlenül erőszakos figura, állítólag büntetésből küldték a földre. A mai napig nagyon sokan hisznek a jelenlététben.

this-presence-even-more-terrifying-than-the-slender-man-is-driving-teens-to-suicide-but-w-391423
Sokan úgy gondolják, hogy azonban nem Walking Sam jelenléte okozza a fiatalok öngyilkossági hullámát, hanem a borzalmas szegénység, amiben ezek a törzsek élnek. A Pine Ridge Rezervátumban rengetegen alkoholisták és drogfüggők, sokszor kilátástalan életet élnek. A férfiak előrelátható életkora 50 alatt van.  A rasszizmus szintén öngyilkosságba taszítja a fiatalokat. Walking Sam csak egy spirituális magyarázat ezekre a borzalmas öngyilkosságokra, egy kapaszkodó a fiataloknak, hogy kilépjenek az életükből. 

this-presence-even-more-terrifying-than-the-slender-man-is-driving-teens-to-suicide-but-w-391416

forrás: moviepilot

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “Sétáló Sam miatt lesznek öngyilkosok a tinik

 • 2015-05-17 at 5:55 PM
  Permalink

  nem inkább Slenderman a neve????

  Reply
 • 2015-05-17 at 6:22 PM
  Permalink

  Benne is van a cikkben, hogy Walking Sam hasonló Slender Manhez, de nem ugyanaz! 🙂 “Egy törzsvezető, John Yellow Bird Steele elmondta, hogy nagyon sok sziú is hitt a legendában, amely hasonló a Slender Manhez.”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.