Villax Richard: Fanyűvők

Az észak-magyarországi település megszokott alkoholmámoros, korrupt világát egy különös rém megjelenése bolygatja meg. A mondákból, bányászlegendákból ismert “magyar jeti”, a Fanyűvő fosztja ki vagy éppen rémiszti halálra a lakosokat. Ki-ki vérmérséklete szerint dolgozza fel a jelenséget: állást foglalnak az ügyben a vallási közösségek, a helyi UFO-klub tagjai, a kriptozoológia szerelmesei, sőt a politikusok is. Mészáros Edvárd újságíró magánélete romokban hever: válni készül, ráadásul plátói szerelem fűzi feleségének fiatal unokahúgához. Munkaterápia gyanánt ered a Fanyűvő rejtélyének nyomába. A helyzet pikantériája, hogy (volt) apósa, akinek döntő része volt házassága tönkremenetelében, a rém iránti országos érdeklődésre alapozva szállodát nyit a környéken. Edvárd – bár csupán egy majomember utáni kutatásra vállalkozott – különös erők jelenlétét tapasztalja maga körül, melyek az ő, s a vele kapcsolatban állók életére törnek.15320394_10207766429106414_647000216_n

A könyvvel hamar végeztem, mert nagyon olvasmányos a történet. Nagyon érdekelt, hogy hogyan zárja majd a regényt. Bevallom a borító és a fülszöveg alapján egy kicsit horrorisztikusabbra számítottam. Az író nem jelenít meg sok szereplőt, de ennyi bőven elégnek bizonyult, hogy pörgős maradjon a cselekmény. Mindenkinek megismerjük a motivációját és érdekelt, hogy mi fog velük történni. Nincsenek benne üres leírások, amik semerre sem vezetnének.

Azt el kell ismernem, hogy a szerző ért az íráshoz, viszont maradt a könyvben néhány hiba, ami  kicsit ront az olvasás élményén. Végig kíváncsi voltam a jeti kilétére, de nekem kissé csalódást okozott a regény zárása. Ennyiben hasonlít a történet Lőrincz L. László írásihoz, hogy van egy rejtély, amit próbálnak rákenni egy lényre/szellemre, és a végére kiderül, hogy ki gyilkolt.

Kíváncsian várom a további írásait.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.