A világítótorony, amely egy tömegsírra néz

A The Point Lookout Világítótorony a Point Lookout State Parkban található. Vidéki kísváros volt, amely viszont egyre inkább összenő Washington D.C.-vel. Hogyha innen távolabb haladunk, akkor csak erdőségeket és igazi vidéki környezetet találunk, azonban errefelé is lappang egy hatalmas titok. 

The Mass Grave of Point Lookout Lighthouse

A polgárháború alatt Maryland igazi dilemmát okozott az Uniónak: az állam közel volt Washington D.C.-hez, azonban rengetegen tartottak itt rabszolgákat és szimpatizáltak a Konföderációval. St. Mary teljesen elszigetelt volt, kevesen laktak itt és könnyen lehetett védeni, így a kormány elegáns megoldással állt elő, hogy megfélemlítsék a dél szimpatizánsokat: hadifogolyt tábort létesítettek itt 1863 júliusában.

The Mass Grave of Point Lookout Lighthouse

A hónapok során ezernyi bebörtönzöttet dobtak a helyszínre. Borzalmas körülmények uralkodtak a táborban, a mocsárban bűz és betegségek keltek életre, később pedig a borzalmasan hideg télnek lettek kiszolgáltatva. A háború végére 50 ezer hadifogoly fordult meg errefelé és négyezret ide is temettek. A legtöbben lázban, éhínségben haltak meg,

The Mass Grave of Point Lookout Lighthouse
Manapság számos lélek vándorol ezen a területen is. A legtöbb félelmetes történetet a világítótorony generálja. Állítólag az itt dolgozók folyamatosan látnak errefelé kóborló lelkeket. Egyszer egy matrózruhás fiatal férfit, aki eltűnt a semmiben. Hangokat és zongorázást hallanak a távolból. A világítótorony pincéjébe pedig senki sem akar lemenni egyedül. 

forrás: Occult Museum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.