A világ öt legfurcsább szektája

Mindannyian szeretünk tartozni valahova, főleg olyanok közé, akik hozzánk hasonlóan gondolkoznak. Vannak, akik a Facebook csoportoknál távolabbi vizekre kalandoznak, és keresnek maguknak egy-egy szektát. Ma bemutatjuk nektek a világ öt legfurcsább szektáját!

A kreativitás mozgalom
Az ötvenes évek közepén Ben Klassan egy olyan dolgot talált fel, amely megváltoztatta a világot: az elektromos, falra szerelhető konzervnyitóval. Úgy fest, hogy Ben az ebből szerzett pénzét arra fordította, hogy egy pártot alapítson, amelynek központi gondolata volt, hogy a fehérek magasabb rendűek a többi embernél. A Nemzeti Fehér Párt nem igazán működött, ezért egyházat alapított. Az Alapítás Temploma párszor megváltoztatta a nevét az idők folyamán. 1993-ban Klassan megölte magát, így Matthew F. Hale vette át az irányítást, de ő hamar börtönbe került. A következő vezető Adam Jacobs lett, aki szintén börtönben kötött ki, amiért tizenegy órán keresztül kínzott valakit. Most éppen Craig Cobb került a középpontba, aki az egyház részeseként próbálta megvásárolni Antler városát.

Nuwaubian Nemzet
Ezt a szektát Dwight York alapította. A Nuwaubianok meg voltak arról győződve, hogyha nem temeted el a placentát a gyereked születése után, akkor az ördög elviszi és klónt alkot a gyerekből. Emellett abban is hittek, hogy Jacqueline Kennedy összejött a sátánnal és egy New York-i hotelben adott életet a gyerekének, amelyet még a pápa is végignézett. A babát később Richard Nixonnak adták oda, hogy ő nevelje fel. Ma Dwight York éppen 135 éves börtönbüntetését szolgálja, mivel gyerekeket is molesztált.

A Fülöp herceg mozgalom
Hogyha egyenesen Tanna szigetére navigálunk, amely Ausztráliától 1000 mérföldre található, akkor egy apró faluba, Yaohnanenbe ütközünk, ahol a kastomok élnek. A kastomok szerint a hegyi lélek fiat uralja a tengert, hogy feleséget találjon magának. Amikor a kastomok megismerkedtek Erzsébet királynővel és Fülöppel, akkor biztosak lettek benne, hogy ő a hegyi lélek, akit keresnek. A kastomok hatvan év múlva is imádják Fülöpöt, aki központi szerepet játszik hitrendszerükben, aki még dedikált képet is küldött nekik. A kastom herceg még egy tradicionális malacölő fegyverrel is megajándékozta Fülöpöt, mire az visszaküldött nekik egy fotót, amin az eszközt fogja. 2007-ben öten el is utaztak Angliába, hogy élőben találkozzanak Fülöppel.

Sziporka szektája
Rengeteg fiú és lány fedezte fel a szexualitását tévézés közben. Azonban néhány gyereknek életük első szerelme bizony rajzfilmfigura volt. Az már sokkal érdekesebb téma, hogyha ez a szerelem bizony egész életen át kitart. Ez a szekta ehhez hasonló embereket gyűjt maga köré. Bizony a Chip és Dales Sziporkának is megvan a maga szektája. A követői hatalmas falakra ragasztgatnak róla matricákat, így imádják a rajzfilm egérkét, aki tiszta és jólelkű. Sokan még dalokat is írnak nekik, hogy így tisztelegjenek istennőjük előtt.

Barátok közössége
Hogyha szekták akarsz alapítani, akkor rosszabb helyet is választhatnál, mint Kalifornia. Ezt a közösséget Robert Earl Burton alapította 1970-ben újév napján. A barátok közösségének van borászata, iskolája, színjátszó csoportja, temetője és múzeuma is. A céljuk az, hogy felébresszék a spiritualitást és halhatatlanok legyenek. A szépséges, a tudás és a kultúra legmagasabb szintjére törekednek. Ez azt jelenti, hogyha szép vagy és okos, akkor bizony bevesznek. Earl Burton állítólag 44 angyallal beszélget, mivel az ő testében is rejtőzik egy. Néhány korábbi tag ezt a földre szállt angyalt mégis szexuális bántalmazással vádolta, úgy fest, hogy ezért is odáig van a vezető.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.