A világ első sorozatgyilkosa még gyilkolós iskolát is alapított

Bizonyára ismeritek a mondást, hogyha “szeretitek, amit csináltok, akkor soha többé nem kell dolgoznotok.” A klisé ellenére ez néha bizony teljesen igaz. Pontosan illik erre a példára Locusta történet is, aki annyira ügyes sorozatgyilkos volt az ókori Rómában, hogy még gyilkolással kapcsolatos iskolát is indított, amit a császár szponzorált.

Locusta Rómában született az első század közepén. Keveset tudunk a gyerekkoráról és a családjáról, de valahogy igazi mestere lett a méregkeverésnek. Hamarosan még árulni elkezdte halálos keverékeit, és mindenkin használta, akin csak tudta. Rengeteg áldozata volt, hamarosan azonban elfogták a hatóságok és börtönbe küldték. Kiderült, hogy nem a világ legokosabb dolga mérgeket árulni és híressé válni a gyilkosságaiddal.


Nagyon sok embernél ez lenne a törtnet vége. Azonban Locusta nem olyan volt, mint a többi bűnöző. Ő volt a legjobb gyilkos Rómában. Éppen ezért a fiatalabb Agrippina is engedte a börtönből, mert szüksége volt a segítségére. Locusta segített neki, hogy meggyilkolja nagybátyját és férjét, Claudius császárt.
Természetesen Locusta ezek után is folytatta karrierjét. Később persze újra letartóztatták, de ekkor Néró kérte a segítségét, hogy Britannicust öljék meg, aki Agrippa örököse volt. A fiút 14. születésnapján mérgezték meg. Néró igencsak hálás volt Locustának, ezért a nő megalapíthatta saját méregiskoláját. A nő igencsak jó életet élt még akkor is, amikor Néró öngyilkosságot követett el. Azonban ezután Gálba halálra ítélte a nőt. Sokak szerint állatokkal akarta halálra erőszakoltatni (sokak szerint zsiráffal), de szerencsére nincsenek bizonyítékok, amelyek ezt alátámasztják.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.