A viking vérsas – kivégzési módszer

Hogyha nézitek a Vikingek című sorozatot, akkor már képernyőn is tapasztalhattátok ezt a borzalmat. A halálbüntetés már egyébként is rettenetes vég lehet egy ember számára, de az bizonyos, hogy a vikingek az elrettentést tökélyre fejlesztették. Most elmeséljük nektek, hogyan is működött a vérsas.

A vérsas Csontnélküli Ivarr fejéből pattant ki, aki az egyik legrettenetesebb viking volt a kilencedik században. A módszert azért dolgozta ki, hogy elrettentse ellenfeleit. Bizonyára sikerült is neki.
Először az áldozatot kikötötték, fejjel lefelé nézett. Másodikként egy sas alakját vágták a hátába, amely épp kinyitotta szárnyait. Ezután a bordákat balta segítségével vágták le a gerincoszlopról egyesével, majd kétoldalt szétnyitották, amely “szárnyakat” formázott az ember hátán. A legborzalmasabb az, hogy az áldozat ekkor még élt. Ilyenkor még sót is dörzsöltek a sebekbe. Ezután a kitárult tüdőt egész egyszerűen kihúzták a testből és a “szárnyakra” tették.


Nagyon sok történész szerint Ivarr ténylegesen használta ezt a borzalmas kivégzési formát, és még számos utódja is. Azonban ezek főként költészetből maradtak fenn, amely sokak szerint nem pontos forrás. Bárhogy is legyen, a vérsas az egyik legkegyetlenebb kivégzési forma, amit valaha kitaláltak az emberek.

forrás: modernotion.com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.