Vérkönnyet síró nő

Most kicsit ismételten eltérünk a karácsonytól, és egy bizarr érdekességgel szolgálunk. Adott egy külsőre és mindennapjaiban teljesen egészségesnek tűnő, mondhatnánk, normális, ifjú hölgy: a Dominikai Köztársaság területén élő, tizenkilenc éves Delfina Cedeno, aki négy éve szenved különös és hátborzongató problémájától.
A kifejezés, hogy „vért izzad”, rá szó szerint értendő, ráadásul a könnyei is véresek, de ezenkívül vérezhet az orrából, a körömágyból, illetve még a köldökéből is.  Az otthoni orvosai tanácstalanul álltak a jelenség előtt, ráadásul, a kezdetekben senki sem hitte el Delfinának, hogy időközönként spontán vérzik például a köldökéből, a hitetlenkedők száma csak akkor csökkent, ha látták is a hátborzongató jelenséget. Az orvosa akkor kezdett hinni neki, amikor egyszer előtte kezdett el vérezni.
Delfina számára azonban ez nem csupán rémisztő vagy kényelmetlen volt, hanem életveszélyes állapot is. Egy alkalommal tizenöt napig vérzett egyfolytában, a végén vért kellett kapnia. Delfina így már az életéért is rettegett, mióta megtapasztalta furcsa betegségét, azóta alig mert kilépni a házból, mert szégyellte a problémáját. De a halál közeli élmény miatt kezdett arra is rájönni, hogy tényleg bele is halhat.
A lány elmesélte, hogy az emberek féltek tőle, leginkább attól, hogy összemocskolja őket vérrel, a gyerekek csúfolták és kinevették. Senki sem érzett együtt Delfinával, osztálytársai, és egykori barátai is bántották őt, így a lány kibukott az oktatásból. Öngyilkosságot is megkísérelt, nyugtatóval, a szíve leállt, újra kellett éleszteni. Paradox módon pont ez az élménye, a végső kétségbeesés volt az, ami végül jobbra fordította az életét. A kórházban váratlan látogatója akadt: Recaris Avila, aki mára már jegyese , és hamarosan boldog párként össze is házasodnak.
Ráadásul, úgy tűnik, Delfina nemcsak az igaz szerelmet találta meg, hanem boldogsága nemcsak romantikában teljesülhet. Az orvosok áttörést értek el, diagnózis született a problémájára: egy ritka szindróma, amely hússzor nagyobb adrenalinszinttel jár, és pánikrohamai alatt vérnyomása megnövekszik, oly mértékben, hogy vért izzad.
A lányt jelenleg szorongással kezelik, ezzel sikerül a vérzéses tüneteket valamennyire kordában tartani, bár megszüntetni nem lehet. Mindenesetre Delfina élete jobbra fordult, és most már reménykedik abban, hogy lehetőségeihez mérten teljes és boldog életet élhet.
Forrás Oddity Central

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.