Városi legendák Virgina államból

Mindenhol vannak városi legendák, de most egyenesen Virginia államba kalauzolunk el benneteket, hogy megismerjük a helyiek legfélelmetesebb sztorijait.

Beale kincse
Valamikor 1820 körül egy férfi, Thomas Jefferson Beale hatalmas mennyiségű aranyat és ezüstöt szerzett, amely manapság több millió dollárt ér. A férfi készpénzre akarta váltani az aranyat, de szállítás közben megállt Bedfordban Virgina államban is, ahol egy időre elrejtette a kincset veszélyes útonállóktól tartva. Azonban a férfi sohasem tért vissza a helyszínre, így manapság is sokan keresik az aranyat Bedford tartományban.

A Hollywood temető vámpírja
A Hollywood temető egy dombon áll, Richmond városára nézve. Rengeteg történet kering a helyszínről, de a legismertebb a vámpíros történet. 1925 környékén munkások dolgoztak a Church Hill csatornázásán, de a temető környékén az alagút beomlott. Sajnos számos munkást élve maga alá temetett. Sokak szerint ez ördögi erőt ébresztett fel, amely évszázadok alatt a temető alatt pihent. Amikor túlélők után kutattak, találtak egy férfit, régebbi ruhában, ahogy éppen egy másik testet evett. A segítők egyenesen a temetőig üldözték, ahol a férfi egy W.W. Pool jelzésű mauzóleumba menekült be. Azonban odabent nem találtak senkit. A mai napig úgy gondolják, hogy néhanapján valaki kijön Pool mauzóleumából, hogy riogassa a helyieket.

Gum Hill szörnyetege
Minden államnak kell egy Nagyláb, Virginiában ez a Gum Hil szörny. A hatvanas években egy férfi vadászott az erdőségekben, amikor hatalmas lábnyomokat talált a sárban. Kíváncsian követte a nyomokat, amelyek hirtelen eltűntek. Azonban a férfi egyre úgy érezte, hogy figyelik. Körülnézve egy vöröslő szempárral találta szembe magát. A leveket között egy hatalmas, szőrös, izmos állattal találta szembe magát, amely hangosan morgott. A vadász felemelte a puskáját és tüzelt, azonban elvétette a lövést. A próbálkozás ara elég volt, hogy elriassza a szörnyeteget.

A szerelmesek sziklája

Mielőtt az európaiak letelepedtek volna Virginia államban indiánok laktak a területen. Egy Shawnee fiú és egy Cherokee lány találkozott törzseik határán. Nem állt háborúban a két nép, de nem voltak a legbarátságosabbak egymással. Az első találkozások rövid volt, de azonnal szerelembe estek. Az elkövetkező pár hónapban folyamatosan ugyanott találkoztak, egy magas szikla mögött, amely elrejtette őket mások elől. Azonban az egyik találkozásnál lefülelték őket. A lányt eltiltották a fiútól, de a bátor ifjú minden egyes nap kiment a közös helyükre, hátha láthatja a lányt. Egyik nap a lány a szikla szélén állt, és megmondta, hogy soha sem találkozhatnak újra. Egymást kezét fogva vetették le magukat a mélységbe. Manapság azt mondják, hogy sokszor látják a szerelmeseket a szikla szélén állni.

Szent Albán Szanatórium
Délnyugat-Virginiába Radford városában az 1800-as években építették meg a Szent Albán fiúiskolát. 1911-ben azonban bezárta a kapuit. A hatalmas épület egy hegyről figyel Radford városára. 1916-ban Dr. J.C. King vásárolta meg a helyet, és szanatóriumot létesített az őrületeknek. Dr. King kutató volt, aki kísérleti technikákat próbált ki a pácienseken. A kórház egészen a kilencvenes évekig működött, manapság elhagyatottan áll és állítólag rengeteg kísérlet lakozik a falak között.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.