Városi legendák, amelyekről kiderült, hogy igazak

A legtöbb városi legenda csupán a legmélyebb félelmeinkből, esetleg horrortörténetekből alakul ki. Sok esetben semmilyen valóságtartalmuk nincsen, azonban most hoztunk pár városi legendát, amelyekről kiderült, hogy igaziak.

A zöld ember
Hogyha egy étterembe szeretnél látogatni nyugat Pennsylvaniában, akkor kérdezd meg, hogy látták-e a zöld embert. Valószínűleg sokan le fogják ejteni az evőeszközöket a földre. A zöld ember egy régi városi legenda volt egy természetfeletti entitásról, aki az utak mellett vándorol éjszakánként. 
Azonban a legenda mögött egy igazi ember áll: Raymond Robinson, aki majdnem meghalt egy elektromos baleset miatt. A férfi ekkor elveszítette szemeit, orrát, egy fülét és egy karját. A bőre is megégett, amely miatt furcsa árnyalatot vett fel, mintha zöldes lenne. A férfi kiszakította magát a társadalomból, ezért sokszor éjszakánként járta az utakat.

dogboy

A gyűjtő

A gyűjtő egy városi legenda, amely abból ered, hogy vannak szomszédok, akik valami borzalmasat csinálnak a pincéjükben. A legnépszerűbb gyűjtős városi legenda, amikor valaki testrészeket gyűjt a pincéjében és hatalmas befőttesüvegekben tárolja őket.
Oroszországban ez a városi legenda teljes mértékben valóra vált. Anatoly Moskvin hullákat lopott a temetőkből. Pályafutása során körülbelül 29 holttestet ásott ki és babákat készített belőle. A nő bábuk szőke parókát viseltek. 

A kutyafiú legendája

A kutyafiú legendája Arkansasból ered. A legenda egy helyi fiúról szól, aki egész gyerekkorában borzalmasan kínozta a helyi kutyákat és macskákat. A legenda szerint a fiúnak paranormális ereje is van. 
Úgy fest, hogy a kutyafiú legendája igazi, amelynek való főszereplője Gerald Floyd Bettis, aki még hozzá is épített családi házához, hogy több kutyát és macskát tudjon megkínozni. A fiú még a szüleit is sakkban tartotta. Ő mondta meg nekik, hogy mikor ehetnek, és mikor hagyhatják el a házat.

shadowpeople-compressed

Az igazi mumus

Az igazi mumus városi legendája a hetvenes-nyolcvanas években kelt életre, miután számos gyerek eltűnt Staten Islandről. Kiderült, hogy a gyerekeket egy Andre Rand nevű férfi rabolja el, aki az erdőben élt. A férfi drogokat használt és szerette az okkult dolgokat, amely tökéletes mumussá tette.

Cannibal600-compressed

A felrobbanó bálna

Sok Oregonban élő ember gondolja úgy, hogy ez a történet nem valóságos, de ami azt illeti igen. A hetvenes években egy halott bálnát mosott partra a tenger, amelyt később dinamittal robbantottak fel, így a bálna darabjai szétrepültek a város felett.

Az igazi árnyékemberek

Az árnyékemberek legendáját mindenki ismeri. A legtöbb ember, aki az árnyékembereket látja krónikus álmatlanságban szenved és alvási paralízissel küzd. Ha az árnyékemberekről nem is tudunk mindent, abban biztosak lehetünk, hogy egy esetben tényleg igaz volt a legenda. 
Fukuokában egy férfi egyedül élt a lakásában, de folyamatosan más jelenlétét érzékelte, ezért felállított megfigyelő kamerákat, amelyeket egy öreg nőt mutattak. A hölgy hajléktalan volt, és évekig élt a férfi a férfi lakásában. Természetesen ez nem bizonyítja, hogy az árnyékemberek igaziak, de megerősítik a félelmet.

greenman

forrás: GhostDiares

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.