Ülj le az ördög székére

Hogyha valaha voltál már temetőben, akkor találkozhattál szépen kimunkált padokkal, amelyekbe különböző motívumokat véstek. Ezeket a különleges ülőhelyeket a tizenkilencedik században kezdték el készíteni, és “sirató székeknek” nevezték őket. A céljuk az volt, hogy a gyászolók helyet foglalhassanak itt és csendben sirathassák elhunyt szeretteiket. Azonban az évek során a padokkal kapcsolatban érdekes városi legendák születtek Angliában és az Egyesült Államokban. Sokszor hívják őket az ördög székeinek. Most ilyen legendákkal jelentkezünk!

A középnyugat
A legenda Kirsville városából ered, ahol az Ördög székét a Highland Park temetőben helyezte el William Baird, aki egy jól ismert bankár volt a környéken. A padot Charles Grassle alkotta meg Anna és David Baird emlékére. A városi legenda szerint, hogyha éjfélkor helyet foglalsz a padon, akkor egy hulla keze fog kiemelkedni a sírból és megpróbál lehúzni téged a pokolba. Természetesen nem ez az egyetlen középnyugati állam, ahol ilyen átkozott padok találhatóak. Decatur, Illionisban a Greenwood temetőben is lehet ilyet találni, de Iowa államban szintén.

Dél
Az ördög széke Cassadagában, Floridában is megtalálható. A helyiek szerint, hogyha leülsz a székre, akkor az ördög beszél majd hozzád. Mások szerint, hogyha egy felbontott sörösüveget teszel a padra, akkor reggelre eltűnik. Szegény ördögnek is szüksége van egy kis hűsítőre.

Egyesült Királyság

Az ördög székéhez bizony nem kell a tengeren túlra utazni. Hogyha meglátogatjuk Shropshire Hills városát Angliában, akkor itt is találunk egy óriási széket. A legenda szerint ez pontosan azért van itt, hogy megidézhessük róla a sátánt. Állítólag az Ördög Angliából Írországba utazott, és ezeken a nagy köveken pihent meg. A célja az volt, hogy ezekkel a hatalmas kövekkel töltse meg a völgyet, azonban nem vitte véghez a célját. A helyiek szerint a téli napforduló idején az Ördög visszatér a székhez és követőit hívja.


forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.