Újabb szellemjárásra utaló jelek

 
Már két cikkünk volt a legbiztosabb jelekről, amikből tudhatjuk, hogy otthonunk kísértetjárta, ám eddig nagyjából ártalmatlan (bár nem tagadjuk, félelmetes) jelenségekről írtunk. Most viszont komolyabb, félelmetesebb és kockázatosabb megnyilvánulásokkal foglalkozunk.
 
Mik is ezek, honnan tudhatjuk, hogy a szellemjárás súlyosabb lett?
 
A tárgyak véletlenszerűen emelkednek a levegőbe, a tányérok csúsznak le az asztalról, képek esnek le a falról. Az ajtók nagy erővel csapódnak be, és nem a huzattól, vagy bútorok csúszkálnak úgy, mintha korcsolyáznának.
 
Lábnyomok, írások jelennek meg a falon. Titokzatos üzeneteket kerülnek papírra, falra, bármilyen felületre. 
Mintha valaki valamit meg akarna osztani. Ezek lehetnek egyszerűbbek, de akár súlyos fenyegetések is.
Esetleg láthatóvá vált a kísértet: akár rendes emberi formában, vagy pár pillanatra emberformájú felhőben, hogy aztán eltűnjön, mintha a föld nyelte volna el.
 
Ilyenkor sem mozgunk azonban közvetlen, fizikai életveszélyben. Csupán nagyobb rémülettel vagy szorongással járnak, amelyek egyáltalán nem lebecsülendőek, de mégsem fenyegeti semmi sem az életünket, legfeljebb közvetett balesetnek eshetünk áldozatul. Bár ez egyáltalán nem vigasztaló. Maradjunk annyiban, hogy bár jobban félünk, még sincs semmi bizonyíték arra nézve, hogy esetleg a kísértet cseppet sem barátságos – bár az üzenetek tartalma azonban elárulhat egyet, s mást.
 
Van azonban egy olyan jelenség, amelyet ritkán, de tapasztalhatnak emberek szellemjárta házakban, ez pedig az, amikor az adott kísértet fájdalmat okoz élő áldozatának, célja felfedése nélkül.  Leggyakoribbak a karmolások, de harapás- és ütésnyomok is megjelenhetnek. Esetleg olyan érzésünk van, mintha egy láthatatlan erő kibillentene egyensúlyunkból. Megnyugtathatunk mindenkit, ezekből az esetekből tényleg nagyon kevés akad.
 
Természetesen, ha az itt leírtak bármelyikét tapasztaljuk, nem kell, hogy rögtön levonhatjuk azt a következtetést, hogy kísértetek szállták meg az otthonunkat, mert logikus, nem természetfeletti magyarázat sok mindenre akadhat. Azonban, ha tényleg minden eshetőséget kizártunk, akkor bátran hívhatunk segítséget.
Forrás: legendsofamerica
Képek:  tumblr
írta: Sereg Gitta

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.