Újabb borzongató játékkal jelentkezünk!

Most bemutatjuk nektek, hogyan is kell játszani a “Könnyű, mint a toll; merev, mint a deszka” nevű játékot. Ami tipikus pizsamaparti játék, amelyet főleg tinilányok szoktak kipróbálni. Azonban mi is a magyarázat a játék mögött?

A játék célja: 4-5 ember képes lesz arra, hogy megemelje a barátjukat két ujjuk segítségével. Persze, hogy ezt magában kipróbáljátok, akkor abszolút lehetetlennek tűnik. De némi kántálás után képesek lesztek arra, hogy megemeljétek a barátotokat csupán két ujj segítségével.

Hogyan játsszuk:

  1. Homályosítsuk el a fényeket. Használjuk inkább gyertyát, esetleg zseblámpát.
  2. Az egyikőtök feküdjön a földre, a karját keresztezze a mellkasán, mintha halott lenne.
  3. Aztán két ember üljön le mindkét oldalára (a vállak és a térdek a legjobbak), hogyha van egy ötödik személy is, akkor neki érdemes a fejéhez csatlakoznia. Mindenkinek a térdén kell ülnie, így könnyedén felállhattok, hogy még magasabbra emeljétek a barátotokat.
  4. Tegyétek két ujjatokat az emelni kívánt személy alá (középső és mutatóujj). Próbáljátok meg megemelni: teljességgel lehetetlen!
  5. Az egyik személy legyen a csapat vezetője. Ez a személy fogja elmondani a történetet a középen álló személyről, aki megengedte, hogy egy halott ember szelleme szálljon a testébe, éppen ezért szinte élettelen lett. A narrátornak kell utasítania a középen fekvő testet, hogy legyen “merev, mint a deszka”, így a test és a lélek nyitott lesz a természetfeletti hatások felé, egy lélek beléphet a testbe, így könnyeddé válhat.
  6. Aztán a narrátor ezt mondja: “könnyű, mint a toll;merev mint a deszka”. A többi embernek ekkor el kell kezdenie ismételni ugyanezt (kivétel persze a középen fekvőnek, akinek mereven kell feküdnie, csukott szemmel).
  7. Miután elkántáltátok ezt párszor, akkor képesek lesztek felemelni a testet a földről csupán két ujjal. Álljatok fel és nyújtsátok előre a karotokat. Ne hagyjátok abba a kántálást, mivel akkor azonnal megtörik a varázs és a barátotok a földön fog kikötni.
  8. Ismételjétek: “könnyű, mint a toll;merev, mint a deszka”, egészen addig, amíg a testet le nem süllyesztitek biztonságosan a földre. Aztán kérjétek meg a lelket, hogy hagyja el a testet.

Hogyan működik:
Rengeteg teória van arról, hogyan is működik a játék. Most ezeket fogjuk felsorolni.

Első teória: csoportfókusz
Az első emelésnél a csoport nem fókuszál. Általában röhögcsélnek, szkeptikusak, főleg, hogyha egy csapat tízéves lány próbálja játszani pizza mellett. Ráadásul a középen fekvő ember is ébren van és ideges, hogy mi fog következni. A második emelésnél mindenki figyel az emelésre, a kántálás segít abban, hogy összehangoljuk a mozgást.

Második teória: az egész a merevségről szól
Próbáltatok már matracot emelni? Nehéz, mi? A matrac nyeklik-nyaklik, nehezen lehet egyik oldalon tartani, azonban bármi ugyanolyan súlyút, azonban merevet próbáltok emelni, akkor sokkal könnyebb a helyzet. Ugyanez vonatkozik a középen fekvő barátotokra is. Az első próbálkozásnál nincs megmeredve, sokkal egyszerűbb lesz megemelni, hogyha összehúzza magát.

Harmadik teória: Nagyon-nagyon akarjátok, hogy sikerüljön!
Mert olyan nagyszerű lesz elmesélni a barátoknak, akarjátok, hogy valami szuper történjen. Ez valami olyan, amit nem ismerünk és különleges. A második alkalommal így sokkal jobban fogunk fókuszálni.

Negyedik teória: A sátán csinálta
Lehetséges, hogy az egész boszorkányság. Vagy a sátán műve. Lehet a barátotokat egyszerűen megszállta az ördög. Állítólag a játék a 17. század Angliájában született meg a pestisjárványok idején. Sokan úgy gondolták, hogy a lebegtetés távol tartja a betegséget.

One human skull on old open book against dark background

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.