Tündérmesék igazi vége

Vigyázat, most régi álmokat, gyerekkori meséket fogunk romba dönteni. De tudtátok, hogy eredeti végük ezeknek a történeteknek sokkal véresebb és borzalmasabb, mint a feldolgozás? Készüljetek fel!

Csipkerózsika

Az eredeti történetet Giambattista Basile írta, amelyben Csipkerózsikát megerőszakolja a beugró herceg álmában, és meg is szüli ikergyerekeit alvás közben.

Hófehérke

Az 1812-es Grimmek által leírt Hófehérkében a gonosz királynő Hófehérke igazi anyja volt, aki meg akarta enni Hófehérke tüdejét és máját halála bizonyítékaként. A legvégén a királynőnek egy pár forró vasalócipőben kellett táncolnia, amíg meg nem halt.

sleeping-beauty-l

Hamupipőke

Az eredeti Hamupipőkében a mostohatestvérek részeket vágnak le a lábukból, hogy beférjenek az üvegcipellőbe, de a vér elárulja őket. Később a madarak vájják ki a szemüket.

A szépség és a szörnyeteg

Az eredeti verziót Ludwig Bechstein írta le, amelyben a Szörnyeteg a Szépség hálótársa lett, ölelkeznie és csókolóznia kellett vele, majd mostohatestvérei belefojtották a lányt a fürdőkádba és kőtornyokká változtak.

A hercegnő és a béka

Az eredeti verzióban a béka egyre több és több szívességet kér a hercegnőtől. Később már egy ágyban is akar vele aludni, de a lány mérgesen a falhoz vágja, mire a béka herceggé változik.

Aranyhaj

Az eredeti Aranyhajban a herceg olyan sűrűn látogatja meg a lányt, hogy az terhes is lesz. A boszorkány előtt hamar lebukik, mert ruhái szűkek lesznek rá. A lánynak az erdőben kell megszülnie gyerekét.

960

forrás: 9GAG

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.