Tudom, mit tettél tavaly nyáron

Hogyha a kilencvenes években nőttetek fel és még a horrort is kedvelitek, akkor biztosan emlékeztek a Sikolyra és a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című filmre. Nekem ez a két mozi azonnal rengeteg emléket hoz fel, ezért úgy gondoltam, hogy hozunk pár érdekességet a filmmel kapcsolatban. Hogyha egy kis nyári nosztalgiára vágytok, akkor mindenképpen nézzétek meg újra a filmet! Most pedig hoztunk pár tényt is róla!

1. A könyv írója utálta a filmet
A Tudom, mit tettél tavaly nyáron című könyvet Lois Duncan írta. Az eredeti könyvben nincs ennyi gyilkolás. Ráadásul Duncan lányát a való életben meggyilkolták, és azóta sem derült ki, hogy pontosan ki is tette. Duncan szerint a film szinte játékosan fogja fel ezt a komoly témát, amíg könyve egyáltalán nem ilyen.

2. A projektet csak a Sikoly után valósíthatták meg
Williamson előbb írta meg a Tudom, mit tettél tavaly nyáron forgatókönyvét, mint ahogy a Sikolyé kész lett volna. Azonban a Sikoly sikerén felbuzdulva ezt is elkészítették.

did-you-know-these-killer-facts-about-i-know-what-you-did-last-summer-423121

3. A legemlékezetesebb jelenetet egy rajongó találta ki
Amikor Jennifer Love Hewitt kirohan az utcára és sikoltozni kezdi, hogy “Mire vársz?”, eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben, egy rajongó adta hozzá a filmhez.

4. A gyilkos első gyilkosságát később adták hozzá a filmhez
A film elejéről Max halála hiányzott, később forgatták le ezt a jelenetet. Sokan úgy gondolták, hogy egy ilyen korai gyilkolás nélkül nem lenne olyan félelmetes a film.

did-you-know-these-killer-facts-about-i-know-what-you-did-last-summer-423192

5. Sarah Michelle Gellar és Freddie Prinze Jr. karaktere alig beszélnek egymással
Csupán négy sort váltanak az egész film során, annak ellenére, hogy mind a ketten fontos karakterek.

6. Jennifer Love Hewitt az egész mozi alatt félt
Hewitt folyamatosan félt a ködös helyektől és csak 18 éves volt a forgatás során. Hajnali háromkor kellett az észak-karolinai ködben futkosnia egy férfi elől, akit alig ismert.

did-you-know-these-killer-facts-about-i-know-what-you-did-last-summer-423445

forrás: MoviePilot

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.