További rémtörténetek kórházakból

Keddi bejegyzésünkben kórházi rémtörténeteket osztottunk meg veletek, és ahogy már akkor is írtuk, rengeteg ilyen sztori akad. Egyesek kevésbé félelmetesek, míg másoktól egyenesen borsózik a hátunk.
 
Egy meg nem nevezett kórházban dolgozó fiatal nő gyakran látott a folyosókon szaladó árnyembereket, egyik alkalommal el kellett futnia az egyik ilyen jelenség elől, végül egy szobában talált menedékre, az árnyember meg továbbfutott. Rettegve mesélte el a kollégáknak, részint az élmény tett rá ilyen benyomást, másrészt azért félt attól, hogy őrültnek nézik majd, ám meglepetésére és rémületére kiderült, hogy egyáltalán nem ő volt az egyetlen, aki hasonló jelenséget tapasztalt.
 
Fort Worth rehabilitációs intézete korábban gyermekkórházként funkcionált, egy szép, régi épületről van szó, amiben első ránézésre öröm az előírt pihenés. Ám a páciensek elégedetlenkedtek: sok beteg sokat panaszkodott játszadozó gyermekekre, kicsik zsivajára, akik éjjel-nappal kiabálnak vagy kergetőznek. Nemcsak a páciensek szembesülnek azonban a folyosókon lévő gyermekekkel, hanem a személyzet is: néha a székek maguktól mozogni kezdenek, és hangoskodást hallanak.
 
Más történetben szintén gyermekek bukkannak fel. Akkor látják őket a betegek, ha már halálukon vannak, vagy haldoklásuk előtti órákban, napokban. Ezek a gyermekek szépek, sokszor szőkék, és olyan páciensek veszik őket észre, akiket a kórházi személyzet értelmesnek, nyitottnak és józannak ismer, nincsenek hallucinációik vagy ilyen mellékhatásokat okozó gyógyszereik.
 
Az állatok, különösen a macskák, szintén állandó szereplők. Hol tényleges formájukban jósolják meg a halált (akihez legközelebb ülnek le, az fog elhunyni), más esetekben csupán a kórtermekben tekeregnek.
 
Hogy léteznek-e szellemek, kísértetek, vagy vannak-e természetfeletti jelenségek, esetleg csak az elménk játszik velünk, ezt mindenki saját kedve, hite és élményei alapján döntik el. A kísértettörténetek sem mind szörnyű lényekről szólnak, sokszor egy-egy furcsa tapasztalás megoldáshoz vezet vagy jelzésértékű.
 
Forrás: abovetopsecret

 

Képek: Tumblr

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.