A történelem legfélelmetesebb emberkísérletei

A történelem bizony tele van sötét titkokkal. Az idők folyamatán rengeteg iszonyatos emberkísérletet hajtottak végre a tudomány oltárán. Ha úgy nézzük, akkor a tudomány minket szolgál, hiszen nélküle rengeteg betegséget képtelen lennénk gyógyítani, azonban most bemutatjuk nektek a másik oldalt!

Holmesburg börtönkísérletek
A rabok szolgáltattak a legjobb alapot arra, hogy hasonló kísérleteket hajtanak végre. Ilyen kísérletek zajlottak a hatvanas évek közepén is, amelyeket D. Albert Kligman vezetett Philadelphiában a Holmesburg börtönben. A kísérleteket az Egyesült Államok kormánya finanszírozta. A narancssárga hatóanyagot (agent orange) tesztelték embereken, amelyeket konkrétan belefecskendeztek a rabokban. A rabokon azonnal furcsa bőrelváltozások jelentek meg, amely beborította az egész testüket. Sokuknak így kellett élniük hosszú évekig.

7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History

A kamra
A rabokat tesztelték a hidegháború idején is egy “kamra” elnevezésű helyszínen. A szovjet titkosrendőrség a gulágokból kihozott embereken próbált ki rengeteg mindent. Próbáltak olyan kémiai fegyvert kikísérletezni, ami íztelen és szagtalan. A raboknak mustárgázt és más halálos mérgeket adtak be az italaikkal és az ételekkel. A kísérletek végére feltalálták a C-t-t, amely képes az áldozatokat 15 perc alatt megölni.

7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History
A Stanford börtönkísérletek
Ebben a kísérletben egyetemistákat kértek fel arra, hogy rabokat és börtönőröket játszanak el. Zimbardo meg akarta figyelni, hogy ezek a szerepek hogyan is hatnak az elmére, de hamarosan a kísérlet felett elvesztették a kontrollt. Ráadásául teljesen véletlenszerűen választották ki a résztvevőket, ennek ellenére a legtöbb börtönőr eldurvult. A kísérlet hihetetlen nagy szolgálatot tett a pszichológia számára, de nem volt etikus a résztvevőkkel szemben.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History

Az averzió projekt
Az “averzió projekt” néven illetett kísérletekben Dél-Amerikában fehér leszbikus és meleg férfiakat kényszerítettek arra, hogy nemváltoztató operációknak tegyék ki magukat a hetvenes-nyolcvanas években. Ezekkel akarták kigyomlálni a homoszexualitást. A gyanús egyéneket börtönkórházba szállították, ahol sokkterápiát alkalmaztak rajtuk, majd hormonokat adtak be nekik, később megváltoztatták a nemüket. Nem tudhatjuk, hogy hány katonát kényszerítettek erre, de sokak szerint körülbelül 900-an lehettek.

7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History

Észak-koreai kísérletek
Az észak-koreai börtönkísérletek félelmetesen hasonlítanak a náci kísérletekre. Egy nő elmondta, hogy voltak olyan kísérletek, ahol ötven nőnek kellett megennie mérgezett káposztaleveket, hogyha visszautasították, akkor a családjukat bántalmazták. Mindannyian meghaltak húsz percen belül, mindannyian vért hánytak és vérzett a végbelük is. Családokat gyilkoltak meg mérges gázzal, először a gyerekeket, hogy a szülők végignézzék a halálukat. A történéseket még mindig vizsgálja az ENSZ.

7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History

Unit 731
A 731-es egység tevékenykedései nyomán 3000 ember halt meg a kísérletek közben és még több tízezer a környező vidéken. A kutatások célja szintén biológiai és kémiai fegyverek tesztelése volt Japánban. Shiro Ishii parancsnoksága alatt borzalmas bűntetteket követtek el. Testrészeket amputáltak, majd visszavarrták őket máshova. Az embereket egyszerű bábuként kezelték. Sokakat megfertőztek szexuális úton terjedő betegségekkel, hogy megfigyeljék a hatásokat. A lista szinte végeláthatatlan. Ráadásul Ishii sohasem állt bíróság elé tetteivel, 67 évesen halt meg rákban.

7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History

Náci kísérletek
Egyértelműen a nácik kerültek a lista élére, akik arra kényszerítettek embereket, hogy jeges vízbe üljenek órákig. Emellett kísérleteztek ikreken, gyerekeken, terhes nőkön. Az ikrekbe olyan anyagokat fecskendeztek, amely képes genetikailag átalakítani őket, sokszor még egymáshoz is varrták őket, hogy sziámi-ikreket hozzanak létre. Összesen 1500 ikren hajtottak végre kísérleteket, akikből csak 200 maradt életben.

7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History
forrás: TheGhostDiaries via OccultMuseum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.