TOP 10 legbrutálisabb olvasmány

Most egy olyan listát hoztunk el nektek, amelyek az internet szerint a legbrutálisabb horrorkönyvek között szerepelnek. A listát innen-onnan és saját kútfűből is válogattam. Az biztos, hogy ezek a könyvek egyáltalán nem a könnyed műfajt képviselik, és semelyik horrorrajongónak nem fognak csalódást okozni. Nyugodtan írjátok meg hozzászólásban, hogy szerintetek melyik a legbrutálisabb horrorkönyv.

Jack Ketchum: A szomszéd lány
A szomszéd lány hihetetlenül reális, ám annál sokkal brutálisabb történetet mesél el. Ketchum narrátorként egy szomszéd kisfiút választott, aki hirtelen brutális események középpontjába kerül, ahol a szomszéd nő és annak unokahúgai játsszák a főszerepet.

Bret Easton Ellis: Amerikai pszicho
Szeretnétek betekinteni egy igazi pszichopata agyába? Bret Easton Ellisnek tökéletesen sikerült megírni érzelmek nélküli, kegyetlen gyilkos főszereplőjét. Véres, brutális, nagyszerű könyv.

Stephen King: Állattemető
Stephen Kingnek persze több könyve is végezhette volna a listát, de most kiemeljük a híres Állattemetőt, amelynek a középpontjában egy indián temetkezési hely áll, és egy család, akinek története nem is lehetne tragikusabb.

Mark Z. Danielewski: House of Leaves
Sajnos a House of Leaves nem jelent meg magyarul, pedig a legtöbbek szerint érdemes a listán végeznie. A történet főszereplője Johnny Truant, aki egy halott, vak férfit kéziratát próbálja összerendezni, de a könyv megszállja a lelkét. Különleges írásról beszélünk, amely képtelen tipográfiával és milliónyi lábjegyzettel íródott.

Clive Barker: Vérkönyvek
Clive Barkert sem kell bemutatnunk a legtöbb horrorosnak. Könyvei tele vannak vérrel, szexuális túlfűtöttséggel és brutalitással. Első könyvei között szerepel a két Vérkönyv, amely kihagyhatatlan olvasmány a műfaj kedvelőinek.

Cormac McCarthy Véres ​délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen
A Véres délkörök főszereplője egy vándor, aki skalpvadászokhoz csapódik, akik indiánokat ölnek Texas és Mexikó határán. Sajnos a legvéresebb történeteket a való élet ihleti.

John Ajvide Lindqvist: Hívj be
Ez a svéd horror-thriller igencsak borzongató, különleges vámpírtörténet, amelyben egy tizenéves kisfiú egy kisvárosban egy holttestre bukkan. Innentől az események egyre borzongatóbb irányt vesznek.

William Peter Blatty: Az ördögűző
A filmet senkinek sem kell bemutatnunk, de az eredeti könyvet is ajánljuk mindenkinek a figyelmébe, hiszen a szerzőt igaz történet ihletett, ami még inkább libabőrt csalhat a hátunkra.

William S. Burroughs Meztelen ebéd
Burroughs a függőség borzalmait tárja elénk Meztelen ebéd című könyvében. Írása igazi klasszikus lett, a nyers brutalitása elképesztő.

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn nevére is érdemes felfigyelni, hiszen a könyvei igazán elképesztő olvasmányok. A Vértestvérek egy brutális, sorozatgyilkos család történetét meséli el nekünk.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.