TOP 10 legbrutálisabb kísérlet, amit embereken végeztek I.

A most következő tíz kísérlet éppen elég brutális ahhoz, hogy egyeseknek megzavarja a nyugalmát, ezért csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

10. A stanfordi börtönkísérlet
A klasszikus pszichológiai kísérletben azt vizsgálták, hogy a fogság hogyan hat az emberi viselkedésre börtönőrök és rabok tekintetében is. A kísérletet 1971-ben végezték Philip Zimbardo vezetésével. Az egyetemi diákok önkéntesen jelentkeztek a kísérletre, és teljesen véletlenszerűen választották ki őket rab vagy őr szerepekre. Meglepő volt, hogy az emberek hogyan simultak bele saját szerepükbe. A kísérletet előbb le kellett állítani, hiszen veszélyes méreteket öltött. Az őrök egyharmada szadisztikus tendenciákat mutatott a rabok felé.

Stanford Prison

9. A szörny kísérlet
A szörny kísérletben 22 árva gyermek vett részt 1939-ben Iowa államban. Mary Tudor vezette a kísérletet, aki beosztotta a gyerekeket kísérleti és kontrollcsoportba. Az egyik csoportnak pozitív, lelkesítő beszédet mondott, a másik pedig negatív terápiában részesült, amelyben elmondták a gyerekeknek, hogy mennyire semmire kellőek, felhíva a figyelmet hibákra. Akik a negatív csoportba kerültek, azok életre szóló károsodást szenvedtek.

Stuttering

8. 4.1 projekt
A 4.1 projekt egy kísérleti megfigyelés volt, amelyben a Marshall-szigetek lakói radioaktív sugárzásnak lettek kitéve 1954. március elsejétől. A sugárzás következtében vetélések és halva születések következtek be, azonban a következő öt évben ez visszatért a normál szintre. Azonban húsz évvel később szinte minden harmadik akkor született gyerek rákos betegségben szenvedett. A projekt hatalmas felháborodást váltott ki.
300Px-Project 4.1 Figures

7. Projekt MKULTRA
Az MKULTRA a CIA kódneve volt azokra a kísérletekre, amelyekben az elmét kontrollálni akaró próbákat végeztek. A kísérletek magukban foglalták az LSD használatát is a dolgozók, a katonák, a doktorok, az ügynökök, a prostituáltak vagy a mentálisan beteg emberek körében. Az alanyokat sokszor illegális módszerekkel cserkészték be. Felvételeket is készítettek a drogos állapotról, amelyet később megsemmisítettek.

Cia Lsd

Levine6. A helyreállítás projekt
Dél-Afrikában a hadsereg kényszerítette arra a fehér leszbikus és meleg katonákat, hogy nemi-átalakító műtétnek vessék alá magukat az 1970-es években. Ebben benne foglaltatott a kémiai kasztráció, az elektrosokk és még számos gyógyszeres kísérlet is. A pontos számok nem ismertek, de körülbelül 900 szexuális “helyreállító” műtétet hajtottak végre a katonai kórházakban.

forrás: ListVerse

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.