TOP 10 híres kísértet II. rész

Ha az előző öt kísértetetjárta hely nem lett volna épp elég félelmetes, akkor következzen a folytatás!

6. Chloe és a mirtusz
A legenda szerint Chloe egy rabszolga volt St. Francisville városában. Chloe rossz szokásai közé tartozott, hogy a kulcslyukon keresztül hallgatta ki a lakókat. Egyszer rajtakapták, épp ezért levágták a fülét büntetésként, mire zöld sálat kellett viselnie, hogy eltakarja a sebet. A lány bosszút forralt, ezért meg akarta mérgezni a gazdát, azonban az áldozatok a feleség és a két kislány lettek. Chloe elmenekült a házból, de a többi rabszolgát meglincselték. A történettel kapcsolatban semmilyen bizonyíték nem létezik, csak egyetlen fotó. Azonban azt mondják, hogy rengeteg kísértet kering arrafelé.


7. Mary feltámadása
Illinois államban egy fiatal férfi felvett egy stoppost az úton. A nőnek világosszőke haja és kék szeme volt, fehér ruhát viselt és már 1930-ban meghalt. Hogyha felvennéd, akkor a Feltámadás temetője előtt akar majd kiszállni, majd eltűnik a messzeségben. Több stoppos szellemtörténet is van, de talán ez az egyik leghíresebb.

8. Bolygó Hollandi
1641-ben Hendrik van der Decken hajója elindult, de valószínűleg sohasem érte el a célját. A kapitány hajója Bolygó Hollandiként ismeretes, amelyet sokan még a mai napig megpillantanak a partoknál. Ha ez így lenne az igen rossz előjel, hiszen 1881-ben V. György legénysége is látta a hajót, aki észlelte az általában pár napon belül meghalt.

9. Abraham Lincoln
A legenda szerint Lincoln előre látta a sorsát, előre megálmodta mi fog vele történni. Lincoln szellemét rengetegen látni vélték már a Fehér Házban, még Winston Churchill is bizton állította a látomást. Churchill egyik éjjel zuhanyzás után látta Lincolnt a kandalló előtt ácsorogni, állítólag rá is köszönt, mire Lincoln kellemesen rámosolygott, majd eltűnt.

 

10. Boleyn Anna
VIII. Henrik második feleségét 1536-ban végezték ki boszorkányság és megcsalás vádjával. Szellemét már nagyon sok helyen látni vélték, de a leghíresebb a Tower. Néhányan teljes pompájában látják, mások azonban fej nélkül, amint azt a hóna alatt tartja. Sokan viccelődnek is ezzel, ám inkább képzeljük el, milyen lenne vele összefutni egy sötét folyosón.

forrás: Listverse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.