Tök őrület Halloweenre

Igaz, hogy egyáltalán nem kreatív hobbi oldalnak készülünk, de a Halloween minket is tökfaragásra késztet! Hogyha még nem próbáltad ki a tökfaragást, akkor most itt a lehetőség, hiszen pár lépésben megmutatjuk, hogyan is alkothatod meg a saját lámpásodat. Emellett hoztunk pár csodálatosan szép példát is. A töklámpás eredetéről itt olvashatsz!

1. Első lépésként megfelelő tököt kell választanunk. Próbálj meg egészséges, egyenletes külsejűt választani, olyan nagyságút, amelyet szeretnél faragni. Azok jobbak, amelyek könnyen megállnak, nem gurulnak el.

2. Hogyha kezdő vagy, akkor mindenképpen az arcokkal javasolt indítani. Ezeket a legegyszerűbb kifaragni. Elsőként rajzold le a kívánt formát, tervezd meg mit szeretnél.

3. Vágd le a tök tetejét egy nagyobb éles késsel. Óvatosan, hiszen ezt fogod visszahelyezni a későbbiekben, tehát semmiképpen ne dobd el.

4. Vájd ki a tök belsejét. Ez egy kicsit munkás lesz. Ajánlatos erős kanalat használni hozzá, hiszen jobb, hogyha a falából is vájsz, hiszen hogyha túl vastag, akkor nehéz lesz felvinni az alakzatokat.

5. Egy alkoholos filc segítségével könnyen felviheted a tökre a kívánt arcot, alakzatot, amelyet később körömlakklemosóval könnyen eltávolíthatsz.

6. Egy kisebb, éles késsel vájd bele a tökbe a belerajzolt formát. Óvatosan dolgozz! A szögletes alakzatokat egyszerűbb kivágni.

7. Helyezz a tök belsejébe teamécsest, gyertyát, olyat, ami nem borul fel. Távolítsd el a tökről az alkoholos filc maradványait, bekenheted vazelinnel, hogy fényesebben csillogjon a felülete. Odakint tárolva hosszabb ideig fog pompázni!

Jó munkát mindenkinek!

forrás: WikiHow
képek forrása: Pinterest

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: