Tíz legfélelmetesebb szellem a Fülöp-szigeteken

1. Tambal
Ezek a félelmetesek lények az erdőben élnek, és folyamatosan olyan embereket keresnek, akiket elrabolhatnak. A rablás után átveszik az emberek helyét, amíg az eredeti személy eltévedve próbál kiutat keresni az erdőből. A Tambalok bármit megtesznek, hogy az emberi világban éljenek, akár ölnek is érte.

2. Aswang
Az Aswangok vámpírszerű lények, akik szárazra szívják az emberek testét. Képesek állatokká változni, főként nagy madarak és kutyák alakját szeretik felvenni.

3. Bungisngis
Ez a teremtmény egy szemmel rendelkezik, és az erdőben tölti főként az idejét. Nagyon boldog és játékos démon, azonban az emberek félnek tőle külseje miatt.

4. Tiktik
A Tiktikek is képesek állatokká változni, általában nagy madarakat választanak. Mielőtt megtámadnak egy halk tiktiket hallhatsz a távolból, azonban semmiképp se hagyd, hogy megtévesszenek, hogyha hangos tiktiket hallasz, akkor a lény a távolban van, de ha halkat, akkor mögötted van.

aswang_by_ubermonster-d32lpwk

5. Tiyanak
Hogyha az erdőben jársz és egy kisbaba sírását hallod, akkor az a Tiyanak műve. Hogyha követed a hangot, akkor az erdő közepén egy ártatlan kisbabát fogsz találni, de ha felveszed, és elviszed, akkor átváltozik és felfal téged.

6. Manananggal
Ez a lény képes leválasztani magát emberi torzójáról. Éjjelente állítólag terhes nőket keresnek, hogy megehessék a magzatot. Ráadásul képesek öreg néni alakját is felvenni.

manananggal

7. Tikbalang
Ennek a teremtmények ló teste van és emberi feje. Nőket szeretnek rabolni, de ha elkapod őket, akkor hatalmas kívánságokat teljesítenek.

8. Mermaid
Ezek a féli hal, félig ember teremtmények szeretnek halászokat csalni a tenger mélyére. Állítólag gyönyörű lények, de borzalmasan csúnyává változnak, hogyha elkapnak.

9. Kapre
A Kaprék óriások, akik hatalmas fák tetején élnek. Ezek a gusztustalan lények szeretnek gyerekeket riogatni. Hogyha eltévedsz az erdőben, akkor lehetséges, hogy egy Kapra játszik veled. Ilyenkor muszáj kifordítanod a ruháidat, hogy kitalálj.

10. Duwende
Ezek törpeszerű lények, akik néha fákon élnek, néha pedig házakban. Szeretek trükköket játszani az emberekkel, sokszor meg is betegítik őket.

duwende

forrás: 9GAG

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.