Tíz kibírhatatlan fóbia

Mindenki fél valamitől, de hogyha ez a félelem patológiássá válik, akkor nevezzük fóbiának. Néhány fóbiát elég jól ismerünk, például az agorafóbiát és a klausztrofóbiát, de vannak olyanok is, amik nagyon ritkák és elképesztően bizarrak. Most nagyon érdekes listát hoztunk nektek tíz különleges fóbiáról!

10. Ambulofóbia
Félelem az felállástól és a sétálástól. Vannak olyan emberek, akiknek a sétálás és az álldogálás borzalmas terrort okoz. De így hogy élhetnek rendes életet? Nekik folyamatosan konfrontálódniuk kell ezzel a szörnyűséges félelemmel.

screen-shot-2011-06-15-at-1-16-47-pm

9. Decidofóbia
Félelem a döntéshozataltól. Vannak olyan emberek, akik halálosan félnek attól, hogy döntéseket hozzanak. Ez folyamatos mentális terrort okozhat az ebben szenvedőknek.

8. Epistemofóbia
A félelem a tudástól. Messzire el kell kerülnie az iskolákat és az oktatást, emellett mindenféle új dolgot. Eléggé megnehezítheti az életben való boldogulást.

7. Cibofóbia
A cibofóbia az ételektől való rettegést jelenti, ami igencsak problémás, hiszen ételre szükségük van ahhoz, hogy éljünk. A cibofóbok van, hogy teljesen elkerülik az ételt, így megölik magukat a kiszáradással és az éhezéssel. Esetleg esznek valamit, de borzalmas szorongást okoz nekik.

phobia_1

6. Somnifóbia
Az alvástól való félelem is elég érdekes, hiszen erre is szükségünk van ahhoz, hogy életben maradjunk. Ráadásul egyetlen ébren töltött nap után már elég nehezen funkcionál az ember. Bizonyára nagyon kemény fizikai és mentális fáradtságot okozhat ez a szörnyűséges fóbia.

5. Acousticofóbia
Ez a fóbia szörnyű félelmet jelent a hangoktól, amibe beleérthető a saját hangod is. Hogy lehet ezzel normális életet élni? Folyamatosan hangszigetelt helyiségekben kell tölteni a napokat, esetleg mindig füldugót kell hordani? Semmiképpen sem szeretnénk kifejleszteni ilyen fóbiát sem.

3921090172_bac1c476f7

4. Chronofóbia
Ez az idő múlásától való félelmet jelenti. Az ilyen betegséggel élők folyamatosan szenvedhetnek, hiszen az időt nem lehet megállítani. Az órákat is érdemes eltávolítani a házból.

3. Ellenfóbia
Ez egy nagyon különleges fóbia, ugyanis az ebben szenvedő pontosan a fóbiájának megfelelő, félelmetes szituációkat keresi, hogy kiélje furcsa hajlamait. Ettől függetlenül a szenvedő alany továbbra is fóbiás marad, de újra és újra megtapasztaltatja magával a terrort, ez igen nagy nyomást helyez a betegre.

2. Phobofóbia
Az ebben szenvedők attól félnek, hogy fóbiások lesznek. Igen, ez is éppen eléggé kifacsart, hiszen már azok, így máris a farkába harapott a kígyó. Igazi paradoxon, de ennek ellenére létezik.

1. Pantofóbia
A pantofóbiások egyszerűen mindentől félnek. Ami szintén elképesztően abszurd, de éppen eléggé élhetetlenné teszi az életet. Így minden bokorban rejtőzhet valamiféle borzalom.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.