Tíz eszköz, amiktől a jövőben szuperhősök lehetünk

Mindenkinek volt kedvenc szuperhőse gyermekkorában. És mindannyian vágytunk különleges képességekre. Most a tudomány segítségével elképesztő dolgokra lehetünk képesek, és olyanok lehetünk, mint az igazi szuperhősök.

1.  Repülés
Nemsoká képesek leszünk akár 900 méteres magasságba is felrepülni különleges szerkezetek segítségével. 

human_flight

2. Telekinézis
Az EEG segítségével nemsokára képesek leszünk tárgyakat mozgatni. Milyen jó is lenne bekapcsolni a kávéfőzőt, miközben az ágyban fekszel? Elviekben a jövőben ez nem lesz lehetetlen. 

military-braincontrol

3. Prekogníció
A Rögzített Jövő nevű szoftver segítségével 100 millió eseményt is rögzíthetünk, amely ezeket összesítve jóslatokat ad a jövőre nézve. Ezzel trendeket is előre lehetne jegyezni.

bionic-compressed

4. Láthatatlanság
A láthatatlanná tevő köpenyen is dolgoznak a tudósok már egy ideje, de hamarosan ténylegesen elérhetővé válhat.

ghostcloak

5. Hallás
Szeretnél olyan jól hallani, mint egy kutya? Egy londoni cég ezzel kísérletezik, és hamarosan elérhetővé is teszik majd ezt az eszközt.

COYOTE-compressed

6. Gondolatolvasás
A Yale tudósai dolgoznak olyan gépeken, amelyek képesek lesznek gondolatot olvasni a neuronaktivitás megfigyelésével. 

Mind-reading-compressed

7. Szuperhősi sebesség és erős
Egy Raytheon nevű cég olyan exoskeletont gyártott, amellyel hatalmas súlyt lennénk képesek megemelni. Ez csak a kezdet, hiszen hamarosan a technika szuperhősi magasságokba emelkedhet.

8. Lélegzés a víz alatt
Egy csapat tudós mesterséges kopoltyút alkotott, amellyel képesek lennénk a víz alatt lélegezni.

artificial_gills-compressed

9. Bionikus szem
A Washington egyetem munkatársai bionikus kontaktlencséket alkottak, amellyel lehetséges a navigáció, az internet és a játékok elérése is, ez pont olyan, mint a Google Glass csak kontaktlencsés változatban. 

10. Falon mászás
A DARPA egy olyan szerkezetet alkotott, amely megváltoztatja a felületi feszültséget, ezért ennek segítségével képesek leszünk a falon mászni.

crawlingOnWalls-compressed

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.