Tíz elátkozott tárgy I.

Most a világ leghíresebb elátkozott tárgyairól hoztunk nektek egy érdekes összefoglalót.

Maori harcos maszk
A Maorik Új-Zéland területén élő bennszülöttek, akik régebben maszkokat vájtak ki, amelyeket a harcokban használtak. A Maorik hitrendszere szerint, hogyha egy harcos meghal, akkor a maszkjában hagyja a lelkét. Érdekes módon a maszkok nem veszélyesek más férfiakra, azonban a terhes vagy éppen menstruáló nőkre szerencsétlenséget hoz. Egy angol múzeum még figyelmeztetést is tett ki egy ilyen harcos maszkra, hogy mindenki tisztában legyen az átokkal.

The-Curse-Of-The-Maori-Warrior-Masks

A Koh-i-Noor gyémánt
A Koh-i-Noor gyémánt 109 karátos csoda, azonban borzalmas átkokat képes hozni az emberre, főleg, hogyha férfi vagy. Érdekes módon a gyémánt minden női viselőjére szerencsét hoz, azonban a férfiak erőszakosakká válnak tőle, mióta ellopták Krishnától az ékszert. Például Sher Shah Suri erős vezetője volt Indiának, aki még Humayun herceget is legyőzte. Azonban, ahogy a birtokába került a gyémánt egy robbanás során meghalt, fiát pedig saját sógora gyilkolta meg.

Koh-I-Noor-Diamond-Aeaxd4-Xl

Az agyaghadsereg
1974-ben egy csapat kínai farmer igazi régészeti kincset fedezett fel. Egy csapat agyagkatonát, amelyek a föld alá voltak temetve. Ugyan a felfedezés nagyszerű volt, később mégis rájöttek, hogy a sereg kellemetlen dolgokat hoz az emberekre. A farmerek közül hárman elég fiatalon meghaltak, egyikük önkezével vetett véget az életének. De a megtaláló többi része sem volt szerencsés, nekik is egészségügyi problémáik és adósságaik lettek.

Terracotta-Army1

A síró fiú festménye
A síró fiú festménye sok angliai otthont megjárt a nyolcvanas évek óta, azonban rengeteg helyen tűz tört ki, ahol megfordult. Mások megpróbálták már elégetni is a festményt, de állítólag nem fognak rajta a lángok.

Fortean Times 2730 7

A Delhi lila zafír
A Delhi zafír átkáról egy londoni múzeum kurátora beszélt. Az 1800-as évek elején a kő egy indiai templomban állt, amely rossz egészséget és pénzügyi problémákat hozott a birtokosára. Később Edward Heron-Allen birtokába került, akivel szerencsétlen dolgok történtek, ezért egy csatornába dobta a követ, de az visszatalált gazdájához. Később múzeumba került, azzal az instrukcióval, hogy senki se érintse meg csak halála után három évvel.

Delhi-Purple-Sapphire

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: