A titok a kazah falu álombetegsége mögött

2013-ban egy apró falu, Kalachi lakóit az ágyhoz kötötte egy furcsa betegség. A lakók folyamatosan aludtak. Amikor felébredtek – sokkal napokkal később-, nem emlékeztek semmire. Az újságok mindezt álombetegségnek nevezték el (ami nem ugyanaz, mint az afrikai álomkór, amit a legyek terjesztenek). Rengetegen kezdtek el kutakodni, hogy mi lehet az indok. A lakók kora, a város levegője, az étel, esetleg a víz, de nem találtak semmit. Azonban évekkel később a kazah kormány valószínűleg megtalálta a háttérben álló okokat.

Az első ilyen beteg 2010-ben tűnt fel egy szomszédos városban. 2013-ban nyolc másik ember is beszámolt a furcsaságról (ami soknak számít egy 640 fős városban). Ezek az emberek végigaludták a hétvégét, maximum csak a mellékhelyiségre jutottak el.

Amikor ezek az egészséges felnőtt emberek felébredtek, akkor nem emlékeztek semmire. Arra sem, hogy kimentek cigizni, vécére, esetleg ettek valamit. Az egyik ember a Kazah fővárosban, Asanában ébredt fel, és fogalma sem volt, hogy is került oda. A betegek émelyegetek és szédültek, néha hallucináltak, sőt agresszívak is lettek. Több, mint száz ember számolt be a tünetekről, még egy macska is érintett lett. Ez újra és újra megtörtént, a betegség újabb áldozatokat szedett.Az embereket mindenféle tesznek vetették alá, de az orvosok semmit sem találtak.
2015 nyarán a hatóságok felfedezték, hogy a közeli bányákból szénhidrogének és szén-monoxid szabadul fel, így kevesebb oxigén van a területen. Eddigre már 150 ember költözött el a területről és még 240-en fontolgatták a költözést. Ennek ellenére a radiológusok még mindig azt mondják, hogy ez csak teória, tehát további kutatások szükségesek a helyszínen.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.