Thomas Edison gyilkos volt?

Mindannyian ismerjük Thomas Edisont és a Lumiére testvéreket. Azonban most egy olyan emberről szeretnénk beszélgetni, akinek nem sok időt szentelnek, pedig neki van a legtragikusabb története. Louis Le Prince, aki a világ legelső mozgóképét forgatta le, még a Lumiére testvérek előtt, azonban Prince elveszett a történelem süllyesztőjében. Pedig 1890 szeptemberében Le Prince bemutatta az első kamerát, amivel lehetett filmet felvenni. A bemutató után felszállt a vonatra, hogy meglátogassa Dijonban élő bátyját, aztán szeptember 16-án felszállt a Párizsba tartó vonatra, hogy később újra áthajózza az Atlanti-óceánt. De sohasem érkezett meg Párizsba, a vonat nélküle futott be. A táskája szintén eltűnt, mintha soha nem is létezett volna. Senki sem látta, mintha felszívódott volna a semmiben. Azonban az eltűnését családja hosszú ideig vizsgálta, a Scotland Yard és a francia hatóságok is keresték, de semmit sem találtak. A férfit 1897-ben holtnak nyilvánították. Most azonban négy teóriát fogunk mutatni, hová is tűnhetett Le Prince.

#1 Öngyilkos lett
Le Prince testvérének unokája ragaszkodott ahhoz az elmélethez, hogy a férfi pénztelen volt és végezni akar magával. Azonban vannak bizonyítékok arra, hogy Le Prince üzlete nagyon is jól ment.

#2 A család rendezte meg az eltűnést, mert meleg volt
Ez a vicces kis teória egy 1966-os filmtörténeti könyvben tűnt fel. Jacques Deslandes bizonygatta, hogy Le Prince megrendezte eltűnését, mert nem fogadták el homoszexualitását. Néhányan úgy gondolják, hogy Chicagóba menekült, ahol 1898-ban halt meg. Természetesen nincs erre semmi bizonyíték.

#3 Véletlenül megfulladt
2003-ban a kutatók találták egy fotót, amelyen egy fulladás áldozatát láthatták, amely körülbelül 1890-re datálható vissza. Ennek ellenére ez még nem magyarázza meg, hogy hová tűnt Le Prince csomagja, és senki sem látta kiesni a vonatból.

#4 Meggyilkolták
Na, most következik a legérdekesebb teória. Néhány történész szerint testvére gyilkolta meg a férfit vagy megengedte, hogy öngyilkos legyen. Néhányan úgy gondolják, hogy lehetséges, hogy maga Thomas Edison gyilkoltatta meg. Edisonnak elég rossz reputációja van, hogyha mások találmányáról van szó, Le Prince pedig elég nagy dolgot talált fel. Le Prince fia még bíróságra is vitte az ügyet, de Edison megnyerte azt. De gondoljunk csak bele, hogy mi történt volna, hogy Le Prince elviszi a kameráját az Egyesült Államokba. Ráadásul Le Prince fiát két évvel később lelőtték egy kacsavadászat során New Yorkban. A férfi csak 29 éves volt, és tanúskodott is Edison ellen. Véletlen lenne?

forrás: BlumHouse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Thomas Edison gyilkos volt?

  • 2018-03-03 at 10:13 AM
    Permalink

    akkor a vonaton ölte meg ha nem szállt le??? ha a holttestet csomagot kidobta az ablakon büntársaknak is kellett lenni akik eltüntették ha éjjel utazott még elképzelhető de nappal???
    nagyon zavaros

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.