The Following (Sorozatajánló)

Mai cikkünkben még nem a karácsonnyal foglalkozunk, hogy is tehetnénk ezt, amikor itt az ideje, hogy újabb sorozatajánlóval kedveskedjünk az olvasóinknak. Jelen esetben egy olyan sorozatról van szó, amiben sorozatgyilkosok vannak.  Rögtön több is, nem csak egy. A bűncselekmények rajongóinak ideális.
 
Tudjuk, hogy november volt nálunk a hátborzongató bűnesetek hónapja, ám a Bizzarium Magazin egyik szerkesztőjét kényszerszabadságra ítélte az ősszel esedékes betegség. De most már újra itt, jobbára épen és egészségesen, és egy cikk erejéig még gyorsan visszafordulunk a sorozatgyilkosok felé.
 
A The Following című sorozat tartalma igazán az oldalunkra illik, benne egy igazán megnyerő irodalomprofesszor, Joe Carroll (James Purefoy) szedi áldozatait. Előbb ő, aztán, mikor börtönbe kerül, hű tanítványai folytatják azt, amit elkezdett, nevesül, az ölést. A férfi nagy rajongója természetesen és szakértője is egyben a romantika irodalmának, különösen Edgar Allan Poe-nak. Látogatóinak előszeretettel idéz kedvenc szerzőjétől, és gyilkosságai sokszor tartalmaznak utalást, idézik meg a nagy elődöt. Sorozatgyilkos karrierjére, mint művészi életpályára tekint. Kultuszában egyszerre rajonganak Poe-ért, és Joe Carroll munkásságáért.
 
Ryan Hardy (Kevin Bacon) nyomozó, szívbeteg, és a legtöbb, amit fel tud mutatni az Joe Carroll elfogása, mellette csak egy tönkretett élet és karrier jellemzi. Egykor viszonya volt Joe Carroll feleségével is, és a sorozatgyilkos utolsó áldozatát is ő mentette meg. A börtönből megszökött, majd újra elfogott irodalomprofesszor azonban csak vele hajlandó beszélni, és megvallja, hogy mindent a nagy történet szerint tett, és ebben a regényben Joe Carroll Ryan Hardynak is szerepet szán.
 
Nehezen lehet többet elmondani a sorozatról anélkül, hogy elárulnánk izgalmas fordulatokat, meglepő titkokat az olvasóinknak. Annyit azért elmondhatunk, hogy igazán hátborzongató szórakozás tizenöt epizódban.

Képek forrása: Tumblr

írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: