Tényleg léteztek óriások?

Az Ótestamentum tele van furcsa jelenségekkel. Természetes, hogy voltak járványok és árvizek, de tudtátok, hogy Mózes 120 éves koráig élt? De ne feledjük azt sem, hogy Isten két medvét küldött, hogy meggyilkoljanak 42 gyermeket, akik kinevettek egy kopasz férfit. Emellett még egy érdekes elem a Bibliában az óriások, akiket Nephilimként ismerünk. 

Nephilimként ismerjük azokat a lényeket, akik az angyalok és emberek gyermekei. Állítólag ezek a teremtmények hatalmasok voltak.

Hogyha lefordítjuk a Nephilim szót, akkor óriásokat fogunk kapni, de mások szerint a héber szó a lezuhanthoz kapcsolódik. Számos módon jelennek meg ezek a lények a Bibliában. Sokak szerint angyalok leszármazottjai, mások szerint bukott angyalok. A legtöbben emlékeztek Dávid és Góliát történetére, amelyben a fiatal fiúnak egy óriással kezdett megküzdenie. Góliát is Nephilim leszármazott volt.
1705-ben megtették az első felfedezést, amely bizonyíthatja ezeknek az óriásoknak a létezését. Cotton Mather erősen hitt abban, hogy Albanyban megtalálta az óriások csontjait, akik meghaltak a hatalmas özönvízben. A paleontológusok  szerint ezek a csontok egy masztodonhoz tartoztak. Évszázadokon keresztül találtak óriási állatokhoz tartozó csontokat, amelyeket az óriásokkal kapcsoltak össze. De sokak szerint ez nem bizonyítja, hogy nem léteztek.
1928-ban Julio Tello felfedezett egy hatalmas koponyát, amely több, mint 3000 éves. Egy mostani DNS test szerint ebben a koponyában emberi, emberszabású és állati DNS-ek keverednek. Tello megtalált volna egy Nephilim sírt? Sokan természetesen még most se biztosak benne.

Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy ezeknek az óriásoknak a létezése még mindig nyitott kérdés. A 2000-es évek elején újabb furcsaságot fedeztek fel Görögországban: egy hatalmas emberszerű koponyát. De emellett még Romában, Angliában és Wisconsinban is találtak ehhez hasonlókat.
Nehéz megmondani, hogy a Biblia metaforaként használta-e az óriások kifejezést, és lehet sohasem derítünk erre fényt igazán.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: