Tényleg lehet liliommal öngyilkosságot elkövetni?

Talán mindannyian hallottuk azt a legendát, hogy fehér liliommal lehetséges öngyilkosságot elkövetni. Egy romantikus öngyilkosság képe lebeghet előttünk, hiszen milyen szép is elaludni egy virágokkal telerakott szobában. De vajon tényleg lehetséges ez? Félnünk kellene egy pár szál liliomtól, amit a szobánkban tartunk vagy pedig ez csak egy újabb városi legenda?

A fehér liliomok eléggé elterjedtek. Ezeknek a világoknak igen erős illatuk van és elég magasra is megnőhetnek. Nagyon népszerűek a kertészek körében, azonban szépségükön túl azt is lehet tudni róluk, hogy mérgezőek. Emellett a legmérgezőbbek a macskákra. Hogyha megesszük a fehér liliomokat akkor hasfájást, hidegrázást, hányást, émelygést és hasmenést tapasztalhatunk, de állítólag akár halált is okozhatnak. Érdemes figyelni a gyerekekre a kertben, hogy semmiképpen se kóstolják meg kint növő liliomokat. Hogyha valaki liliomot fogyaszt, akkor azonnal érdemes ellátogatni a kórházba, hiszen félelmetes reakciókat tapasztalhatunk. 

white-lilies-95922

Ennek ellenére az interneten semmilyen bizonyítékot nem találtunk arra, hogy csupán a liliom illatától örök álomba merülhetünk. Állítólag egyetlen csokor nem sok problémát okozhat, mégsem ajánlják, hogy ipari mennyiségben tegyünk liliomokat zárt helyiségbe. 

easter-lily-2

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: