Szörnyűségek, amiket megettek a világ valamely táján

Hogyha ételekről kezdünk beszélni, akkor hirtelen mindenki szakértővé válik. Ha valamit szeretünk, akkor érezzük a késztetést, hogy kipróbáltassuk másokkal. A most következő ételekkel kapcsolatban nem biztos, hogy rábeszélhetőek lennénk a kipróbálásra!

Kerti sármány
A kerti sármány szépséges énekesmadár, amely bizony hatalmas ínyencségnek számított Franciaországban a tizennyolcadik és tizenkilencedik században. A szépséges madárkát egész életében arra készítették fel, hogy jó lakomaként szolgáljon, épp ezért alkoholba fojtották. Szerencsére ezt már betiltották a kegyetlenség miatt.

Mézben konzervált múmiák
A méz csodás alapanyag, ráadásul gyógyereje is van. Baktériumölő hatással rendelkezik, és az ősi világban, hogyha egy idős ember közel állt a haláloz, akkor mézzel etették, amíg meg nem halt, majd mézbe tették a testét, amíg a cukor nem fonta körbe. Hogyha ebből letörtek egy adagot és megették, azt mondták, milyen betegséget meggyógyít.

Mummy

Féregsajt
Némely sajtra, hogyha ránézünk, akkor elgondolkozhatunk, hogy képesek az emberek ezt egyáltalán megenni. A saj finom, de azért az évszázadok alatt igencsak furcsa dolgok történtek vele. Szardínia szigetén létezett egy olyan saját, amelyet férgekkel érleltek, amely különleges aromát adott az ínyencségnek. Természetesen fogyasztása némi kockázatot is magában foglalt.

Maggot cheese

Madárfészek
A legtöbb madár száraz ágakból, levelekből és sárból épít a fészkét, ami nem igazán ínycsiklandó, ha így belegondolunk. Azonban Kínában vannak olyan helyek, ahol megeszik a fecskék fészkét. Ezek a fecskék rovarokat esznek, majd fehér, ragadós anyagot öklendeznek vissza, ezekkel ragasztják a fészkeket a sziklák oldalára, így nem éri el őket semmilyen ragadozó, azonban az emberek igen, akik fészkeket gyűjtenek, majd aranyáron adják el, hogy levest készítsenek belőlük.
Mindenféle rovar
Az emberek évszázadok óta esznek rovarokat, bogarakat. Vannak olyan hangyák, amelyekből édességet készítenek. Hatalmas pókokat sütnek meg, amelyek állítólag a rák ízéhez hasonlatosak. Ráadásul rengeteg fehérje van bennünk.

Más emberek
Szerencsére már kevés ember van a világon, aki kannibalizmusra vetekszik, de régebben rengeteg ilyen eset volt. A reneszánsz idején Ugliano grófot toronyba zárták két fiával, aki szépen elfogyasztotta őket. Afred Packer a tizenkilencedik században a csapatát ette meg egy hóviharban. És ők csak a jéghegy csúcsai.

Goya, Saturn Devouring Son

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: