A sziklák szemei mögött rejlő igaz történet

Emlékeztek A sziklák szemei (The Hills Have Eyes) című klasszikus horrorfilmre, amelyet eredetileg 1977-ben alkotott meg Wes Craven? A történetben egy családot ismerhetünk meg, akik a Nevada sivatagban rekednek, ahol egy mutáns család tör rájuk, akik a hegyekben élnek. A film 2006-ban kapott egy feldolgozást is, amelyben a mutánsok sugárzás hatására, esetleg a kormány kísérletei nyomán alakultak ki. Azonban Craven eredeti félelmetes családját igaz történet ihlette, leginkább Alexander “Sawney” Bean. 

A legenda a 15. századból származik. Sawney egy kertész fia volt, de esze ágában sem volt apja munkáját követni. ehelyett feleségével Skóciába költöztek egy tengerparti barlangba. A férfi és felesége ott nevelte nyolc fiát és hat lányát, majd tizennyolc fiúunokáját és tizennégy lányunokáját, akik családon belüli kapcsolatokból születtek. 

sawney-modified0001-939x1200

Nappal a barlangban aludt a család, csak éjjelente jöttek elő. Ekkor a sötétből, lesből támadtak utazókra, akiket kiraboltak, majd meggyilkoltak. A testeket visszavitték a barlangba, ahol megcsonkították, majd megették őket. A család huszonöt éven keresztül folytatta munkásságát. Azonban a közeli faluban lakók tisztában voltak az eltűnésekkel, néha testrészeket mosott ki a folyó, ezért elhatározták, hogy megtalálják, ki felelős az eltűnésekért.

Egy fiatal férfi és egy fiatal nő szembeszállt a családdal, majd elkapták őket, a király mindannyiukat halálra ítélte. Később katonák rohanták le a barlangot, ahol félig megevett áldozatokat találtak. Állítólag a klán ezernyi embert gyilkolt meg 25 éves pályafutása során. 

Természetesen Sawney Bean létezése körül rengeteg kérdés merült fel, de sokan igaznak gondolják a borzongató történetet. Az bizonyos, hogy neki köszönhetjük A sziklák szemei filmeket!

sawney2a0001-1200x983

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “A sziklák szemei mögött rejlő igaz történet

  • 2016-08-14 at 2:24 PM
    Permalink

    Nem hittem volna, hogy van a sztorinak valóságalapja…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.