Szibéria Halálvölgyének furcsa üstjei

A legtöbb embernek Szibériáról a sötétség jut eszébe, egy hely, ahová a kormány szenvedni küldeni az embereket. Rengetegen éhen haltak errefelé, de természetesen rengeteg nomád csoport is él errefelé, akik sokkal jobban elboldogulnak. Ezek az emberek életet alakítottak ki a borzalmas körülmények ellenére is.  Most azonban egy hátborzongató történetet hoztunk nektek a területről!

artist 2

A szibériai nomádok számára is van egy terület, amit messziről elkerülnek. A helyiek csak Uliuiu Cherkecheckh-nek hívják, amely nyers fordításban Halálvölgyet jelent. A helyszínnek már nagyon régről sötét története van. Mítoszok keltek életre, hogy milyen borzalmas katasztrófák történtek errefelé.
Érdekesség, hogy hatalmas, fémből készült üstöket lehet találni a területen, amelyek üresek és félig el vannak temetve az erdőben. A létezésük homályba vész a helyiek számára is, azonban pár dolgot megállapítottak a helyszínre érkező tudósok.

Siberian swamp

A környéken élő emberek egy legendát emlegetnek egy becsapódásról, amely a mennyekből érkezett hatalmas fénnyel. A fény hosszú éjjeleken keresztül világított, majd elhalványult, hogy később újra fellángoljon, és egy tűzgömböt bocsásson fel az égbe, hogy később lesújtson a faluban élő ellenségekre. Állítólag ez sokszor megtörtént, de néha száz évet is kellett várni arra, hogy ismétlődjön.
Az idősek elbeszélései mellett vannak más történtek is errefelé. A Halálvölgyön keresztül kereskedtek a helyiek, annak ellenére, hogy veszélyes volt erre járni. Egy nő apjával járt erre harmincas évek végén, és menedéket kereset az egyik üstnél a rossz idő elől. A nő egy tökéletesen ívelt üstöt írt le, amelyet félig eltemetve talál a mocsárban. Szerinte furcsa fémből készült, olyanból, amit sohasem látott még azelőtt.

artist rendition

A történet ugyan nem mondja el, hogy mi is történt a nővel, de hogyha túlélte az ottlétet, akkor bizonyára szerencsés. A hatalmas tűzgömbök mellett azt is mondják, hogy a hatalmas üstök mindenkit megbetegítenek, aki a közelükbe megy. Sokak szerint ezek az üstök meg vannak átkozva, és hónapok alatt végeznek egy emberrel, akiknek először kihullik a hajuk, majd a fogaik. Ezek bizony úgy hangzanak, mintha sugárzásról lenne szó a területen, de ez csak még több kérdést vet fel.
A tudósok szerint a furcsa üstök a világűrből erednek, amit a helyi legendák is megerősítenek. A Halálvölgy legendáját a mai napig rengeteg kérdés övezi, ráadásul lehetetlen nyomozni kockázat nélkül. Az bizonyos, hogy mindannyian tisztelik a furcsa erőt.

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.