Szellemváros Los Angeles közepén

Nem minden szellemváros a semmi közepén található. Néhány egész egyenesen egy pulzáló nagyváros belsejében húzza meg magát. Most bemutatjuk Surfridge-t, amely Los Angeles zsúfolt városrészében található.

Surfridge 1920-ban épült, megalakulását a Diskinson & Gillepsie cég támogatta, főleg, hogy a tengerparton található a Csendes-óceánnál. Csodálatos spanyol stílusú házakat építettek ide, szépséges kilátással. Olyan hírességek életek itt, mint Mel Blanc, Cecile B. DeMille és Charles Bickford. A városrésztől keletre egy farmot is találhattunk, ahol légi bemutatókat és versenyeket tartottak. Később a város úgy döntött, hogy repteret csinálnak a területen, hamarosan az egész résznek új funkciója lett. 

44911afb3b9c08a0f149781462374d94-768x324
A harmincas években Surfridge nagyon népszerű lett Los Angeles elitjének körében, de az ötvenes években ez megváltozott. A hatvanas évekre Surfridge szinte lakhatatlan lett a Mines Field reptér miatt, amelyet manapság Los Angeles Nemzetközi Repülőtereként ismerünk. Természetesen ez nem tett jót a helyi ingatlanpiacnak, mivel a pihenés annyira nem önfeledt, hogyha perceken belül le és felszállnak a fejed felett a repülők. Így természetesen az emberek elhagyták Surfridge-t. Az elején még teljes kompenzációt kaptak a lakók és beköltöztek a városba. Akik azonban később cselekedtek, azok hatalmas pénzeket veszítettek. Rengetegen elhagyták az otthonukat, amelyeknek a helyére vandálok és hajléktalanok költöztek. 1986-ban Surfridge utolsó lakója is lehagyta a területet.
1973-ban az El Segundo, kék pillangó lett az első rovar, amely veszélyeztetett faj lett. Surfridge-ben pedig elkezdtek elképesztően szaporodni. Manapság egy szellemváros Los Angeles közepén. 

660453_1280x720-1200x675 00034000

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Szellemváros Los Angeles közepén

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.