Szellemjárta helyek Chicagóban

Chicago leginkább az építészeti remekeiről, múzeumairól és a sportról híres. Azonban a városban rengeteg tragédia és horror is történt az évek során, amely talán az USA legkísértetiesebb metropoliszává varázsolja. De hol is találhatunk ilyen paranormális helyeket?

Az Iroquois Színház
1903. december harmincadikán hatalmas tűz ütött ki egy városi színházban. A hatalmas épületben legalább 600 ember rekedt bent és halt meg, akiknek egyharmada kisgyerek volt. A helyszínen 1926-ban mozit építettek fel. Az itt dolgozók rengetegszer éreznek füstszagot és hallanak sikolyokat odabent. 

haunted-Iroquois-Theatre-Fire-of-1903-

Congress Plaza Hotel
A hotelt 1893-ben építették, hogy befogadhassák a befolyásos üzletembereket. Így a szálló rengeteg elnöknek és hírességnek adott már otthont. Al Capone is megszállt itt, ugyan nem ezen a néven. Sok látogató állítása szerint érzékelte már Capone szellemét odabent. De más lelkek is manifesztálódtak már odabent. A 12. emeleten található egy szoba, ahová tilos a belépést. A 441-es szobában továbbra is szállhatnak meg vendégek, de sokszor halálra rémülnek, mert árnyakat látnak odabent. 

Haunted-Congress-Plaza-Hotel

A Hull ház
A Hull ház szinte teljesen biztosan szellemjárta. Régebben szegényeknek adott otthont, mára azonban múzeumként szolgál. Már létezése első percétől rengeteg paranormális jelenséget érzékeltek itt. Az eredeti tulajdonos, Charles Hull felesége 1860-ban halt meg a házban, és szellemét rengetegen látni vélték. A házat az 1870-es években idősek otthonának is használták, így rengeteg ember hunyt el a falak között.

haunted-hull-house

Az SS Eastland katasztrófa helyszíne
1915. július 24-én az SS Eastland gőzhajó horgonyzott le a Chicago folyón. A legtöbben vakációra indultak, a hajó tele volt emberekkel. Ironikus, de a hajó oldalán a Titanic mentőcsónakai sorakoztak, és amikor az emberek a hajó egyik oldalába tódultak, akkor a hajó felborult, így 844 ember halt meg, 22 teljes család.
Sokan azt mondják, hogy a tragédia helyszínén a mai napig érzékelhetőek paranormális jelenségek. 

chicago-haunted

forrás: BoredPanda

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.