Szellemek a Távol-Keletről

Talán nincsenek is félelmetesebb történetek, mint a távol-keletiek. Egy igazi japán horrorfilm garantált álmatlan éjszakákat okoz. Ma hoztunk pár mendemondát a Távol-Kelet világából.

Churel – India
Ez a kísértet főként Észak-Indiában ismert, különleges ismertetőjele a sikolya. Általában női formát vesz fel. Állítólag Churel akkor kelt életre, amikor egy terhes nő meghalt a Divali fesztivál alatt. Mások szerint a szülést nem élte túl. Manapság állítólag visszatér a földre, hogy bosszút álljon gyermeke haláláért. Általában a vadonban járkál. Lábai 180 fokkal visszafordulva helyezkednek el, így képes hátrafelé sétálni. Áldozatainak kiszívja a vérét.

Onryo – Japán
Onryo egy gonosz szellem, aki helyre akarja hozni a vele történt borzalmakat, ezért tér vissza a földre. Általában női formát öltenek, de férfi alakban is visszatérhetnek. Általában családtagjaikon és volt szerelmeiken állnak bosszút, sokszor öngyilkosságba kergetve őket. Az onryo sokszor napokat, esetleg hónapokat is vár a visszatéréssel, hiszen meg akarja nézni, hogy ki gyászolja őt és ki nem. Az onryo
legtöbbször akkor támad fel, hogyha bántalmazták, kínozták élete során.

Phi Tai Hong – Thaiföld
Thaiföldön az olyan emberek, akik különösen kegyetlen halált halnak, esetleg temetetlenül marad a testük, azok phi tai hongs szellemmé alakulnak. Állítólag az állapotos nők a legfélelmetesebb formái ennek a jelenségnek. Terrortámadásoknál, esetleg természeti katasztrófáknál nagy erőt képviselnek ezek a szellemek, főleg azért, mert számos olyan lélek is meghalt, akiknek még nem jött el az idejük. Általában a kísértetek haláluk helyéhez közel maradnak. Sokszor élő embereket próbálnak megölni, hiszen abban reménykednek, hogy helyükre léphetnek.

Funayurei – Japán
A funayurei azoknak a lelkét jelöli, akik a tengerben haltak meg. A fordítás pontosan szellemhajót jelent. Sokszor a hajósokat bűvölik el, amelyek a halálukhoz vezet.
Néhányan azt mondják, hogy jobb, ha ezeket a szellemeket a fedélzetre engedik, és teljesítik kérésüket, így lehetséges a megmenekülés.

forrás: ListVerse

.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.