Svédországban nem telik el karácsony Donald kacsa nélkül

Minden országban megvannak a fontos karácsonyi tradíciók. Gondolnátok, hogy Svédországban ez pontosan Donald kacsát jelenti? Svédországban az ország negyven százaléka összeül a tévé előtt, hogy Donaldot nézze.

Minden évben 1959 óta december 24-én három órakor levetítik Donald kacsa karácsonyi epizódját a svéd TV1-en. Hosszú évtizedeken keresztül Svédországban is csak két csatorna volt, és ez volt az egyetlen lehetőség az évben, hogy a svédek Disney animációt nézzenek a tévében. A tradíció pedig megmaradt. A svédek annyira elkötelezettek a program mellett, hogy tavaly ebben az órában 28 százalékkal kevesebb mobilnetet használtak, és a sürgősségi hívások száma is 16 százalékkal visszaesett. Donald Duck is (inexplicably? unsurprisingly?) the most popular Disney character in Sweden.

Emellett van pár érdekes dolog is. Donald kacsa kulturális hatását nem lehet lebecsülni. Ugyanis nem lehet felvenni a műsort, hogy később tekintsük meg, emellett közben nem lehet a vacsorát főzni és enni sem. A műsort egyedül a nevetés zavarhatja meg! A svédek elmondása szerint nem Donald kacsa karácsonyi epizódja olyan nagyszerű, hanem a rituálé, hogy a család minden évben összeül, hogy megnézze ugyanazt a filmet karácsonykor.

forrás: AtlasObscura

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.