Svédország legkísértetiesebb helye

A Borgvattnet plébánia Svédország egyik leghátborzongatóbb helye. Már papok is megpróbálták megtisztítani a helyet a gonosz szellemektől.

Az épület 1876-ban épült kifejezetten papok számára. Az első kísértetjárást 1927-ben jegyezték le, amikor a plébános furcsa jelenéseket tapasztalt. Rengeteg történet kelt szárnyra és évtizedeken keresztül folytatódtak az események. Szinte minden egyes plébános beszámolt érdekes jelenésekről. A tárgyak elmozdultak a helyükről, sikolyokat hallottak és árnyakat véltek felfedezni odabent, miközben a régi hintaszék lassan himbálózott a helyén.

A legenda szerint a kísértetjárás bántalmazott szolgálólányokhoz köthető, akinek kisbabáit a hátsó kertben földeltél el. De ezen felül a korábban ott lakó papok lelke is házban maradt.
Az 1980-as évek elején egy másik pap, Tore Forslund érdeklődését is felkeltette, aki megpróbálta kiűzni a szellemeket a házból, azonban nem járt sikerrel.
Manapság a plébániában meg lehet szállni egy-egy éjszakára, de ki is lehet bérelni az egészet.

forrás: Atlas Obscura

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Svédország legkísértetiesebb helye

  • 2014-09-18 at 5:04 AM
    Permalink

    Bántalmazott szolgálólányok? Vagy inkább meggyalázott, megerőszakolt lányok? Kik követték el a becstelenítést? Ja persze a papok, hiszen ők laktak ott.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.