Susan Hill és A fekete ruhás nő

A fekete ruhás nő második része ezen a héten került a mozikba, azonban sokan nem ismerik a történetek hátterét, és azt sem, hogy egy írónő fejéből pattant ki a rémisztő történet.

2012-ben Daniel Radcliffe főszereplésével került a mozikba az első történet. A fekete ruhás nő egészen a huszadik század legelejére repített bennünket vissza egy kis brit szigetre, amely szinte teljesen elszigetelődött a világtól. Egy fiatal ügyvédnek egyedül kellett ellátogatnia a szigetre, amely egy sötét titkot rejtegetett magában. 
A történet Susan Hill fantáziájának szüleménye, akinek a hetvenes években egy télen ötlött a fejébe a rémületes sztori. Egyedül sétált a tengerparton, ahol keskeny ösvények és mocsarak szegezték útját. A szél folyamatosan furcsa, recsegő hangokat keltett. Hill a tengerparton bérelt házat, hogy ott dolgozzon és nagyon sokszor sétált végig a mocsaras utakon. Egyszer sietnie kellett haza, hiszen elérte a szürkület. Folyamatosan úgy érezte, mintha mindenhol szellemek lennének körülötte, ezért egyre gyorsabban igyekezett haza. A furcsa fények és az árnyékok teljesen beleitták magukat a gondolataiba, de még tíz évnek el kellett telnie, hogy papírra vesse a történetét.

The-Woman-in-Black-19

1982-ben egy kis faluban kezdett bele a történetbe. Ideges volt, mert öt éve szinte semmit sem írt, hiszen megszületett kislánya. Ekkor kezdett el újraolvasni kísértettörténeteket, majd belekezdett a sajátjába. A ház hamarosan megelevenedett a gondolataiban. A köd és a sikoltó szél teljesen beleitta magát a képzeletébe. Összesen hat hét alatt született meg a mű, amely szinte önmagát írta. 
Susan húga segített a történet legépelésében, amit az írónő diktafonra vett fel. Azonban a húga, Jane csak akkor merte írni a történetet, hogyha nem volt egyedül a házban, hiszen annyira kirázta tőle a hideg.
A könyvet természetesen kiadták, a mai napig népszerű és megvásárolható. Mostanra Magyarországon is elérhető moziverziós borítóval (ide kattintva megtalálhatjátok).

The-Woman-in-Black-poster-excerpt

Később A fekete ruhás nőnek sikerült a mozikban is landolnia. 2012-ben egészen hátborzongató szellemtörténet készült belőle, amely igazi sikerét az atmoszférának köszönhette. A film azoknak ajánlott, akik a lassabb, sejtetősebb horrorokat kedvelik. 
A fekete ruhás nő második része is Susan Hill írásából került a képernyőkre. Ez a történet negyven évvel később játszódik, a második világháború idején, amikor gyermekeket telepítenek ki a borzongató szigetre. 
Mindenkinek ajánlom a könyvet és a filmeket is!

the-woman-in-black-book_SWBOTc4MDA5OTI4ODQ3Mw

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.