Stranger Things ajánló

Ajánló helyett írhattam volna Stanger Things magasztalást is. Számomra a nyár legnagyobb horrorélménye mindenképpen ez a sorozat volt. Éppen emiatt képtelenség lett volna, hogy ne írjak nektek egy kis összefoglalót, hogy mi is ez, és miért is kell minden horrormániásnak látnia. 

A Duffer testvérek-szériája a nyáron teljes mértékben meghódította a világot. A sorozat csupán nyolc részből áll, de az IMDb közönsége 9.1 pontot adott rá. De miért is van ekkora rajongótábor és miről is van szó? 

66-0

A Stranger Thingsben négy kisfiút ismerhetünk meg a nyolcvanas években. Mike, Dustin, Lucas és Will igazi kockák, elvont kisfiúk, akik imádják a játékokat. Az életük akkor fordul fel, amikor egy furcsa, ködös éjszakán Will eltűnik. A kisfiú édesanyja, Joyce és bátyja, Jonathan mindent elkövetnek, hogy felderítsék a nyomát. De három barátja sem képes tétlenül ülni, ők maguk is egyéni nyomozásba kezdenek. Az események egyre furcsábbak lesznek, amikor megjelenik egy kislány, aki alig beszél, de Elevennek nevezi magát. Úgy fest, hogy ő többet tud Will eltűnésének körülményeiről. A kisvárosban pedig egyre furcsább és furcsább dolgok történnek. Jim Hopper nyomozó is olyan dolgokat derít fel, amelyekre álmában sem gondolt volna. Ráadásul Elevent is veszélyes emberek akarják felkutatni.

netflix-stranger-things-poster

A Stranger Thingsben minden benne van, ami egy igazi horror, sci-fi rajongónak kell. Hangulatában a régi Stephen King regényeket idézi (Carrie, Tűzgyújtó és Állj ki mellettem), ehhez némi Fringe sorozatos elemeket képzeljünk el szuper karakterekkel és máris megvan a megunhatatlan minisorozat. Hogyha bármilyen problémát kell említenem vele kapcsolatban, akkor az a hossza. Nyolc részt túlzottan gyorsan el lehet fogyasztani, és most hosszasan várhatjuk a második évadot, ahol a négy kisfiú újabb kalandokba fog bonyolódni. Mindenki ajánlom a sorozatot, aki még eddig nem látta!

stranger-things

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.