Steven Saylor: A nílusi rablók

 
Ma egy könyvet fogunk a figyelmetekbe ajánlani, hiszen nem sok mindennel lehet túlélni a kint uralkodó forróságot (kivéve persze, ha az ember egy medencében ücsörög egész nap), de az olvasás talán segíthet.
Steven Saylor munkásságát nem is olyan rég (egy hónapja sem) ismertem meg, de már a sokadik könyvénél tartok, és messze nem sorrendben haladok. A nílusi rablók a szerző igazán friss 2014-ben megjelent regénye, amit az előző kötetekhez hasonlóan az Agave adott ki.
 
A nílusi rablók a Roma Sub Rosa sorozat főszereplőjének, Gordianus fiatalkorába visz minket. Gordianus ifjúként meglátogatta az ókori világ hét csodáját, amiből mi már csak egyet láthatunk, de az izgalmak nem érnek véget számára Alexandriában. Gordianus születésnapján ugyanis elrabolják az alexandriai piacról Bethesdát, Gordianus rabszolganőjét. A férfinak nincs könnyű dolga: a Nílus-delta félelmetes, idegen világába kell utaznia, hogy felkutassa az emberrablók rejtekhelyét, és visszaszerezze a lányt.  A történet hátterében a  világ közben forrong, újabb háború készül, Alexandriában mindennaposak a zendülések..
 
Hogy sikerül-e Gordianusnak megmentenie Bethesdát? Legyen elég annyi, hogy a rabszolgájáért Gordianus nagyon sok mindenre hajlandó, még sírokat rabolni is.
 
A nílusi rablók fordulatos hangvétele szórakoztató, elképesztően könnyed, annak ellenére, hogy a regény minden lapja az író szakértelméről, komoly kutatómunkájáról tanúskodik. Kevésbé komoly, mint például a Római vér, és inkább kalandregény, mint krimi. Olyan könyv, amit egyszerűen jó olvasni, és nagyon nehéz letenni.
írta: Sereg Gitta
Kép forrása: libri.hu

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Steven Saylor: A nílusi rablók

  • 2015-02-07 at 1:16 AM
    Permalink

    This is a message to the webmaster. Your Steven Saylor: A nílusi rablók – Bizzarium website is missing out on at least 300 visitors per day. I have found a company which offers to dramatically increase your traffic to your site: http://pixz.nu/1LPS They offer 500 free visitors during their free trial period and I managed to get over 15,000 visitors per month using their services, you could also get lot more targeted traffic than you have now. Hope this helps 🙂 Take care.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.