Stephen King: Borzalmak városa ajánló

Stephen King legjobb könyvének tartom a Borzalmak városát. Ez a másodikként megjelent regénye az írónak, elsőnek a Carrie jelent meg. A regény a megszokott vámpírmítoszt helyezi modernebb környezetbe, vámpírjai nem a megszokott gótikus rémalakok, nem laknak lepukkant, pókhálós kastélyokban.

A történet egy amerikai kisvárosban játszódik, ami borzalmas múlttal rendelkezik. A főhős, Ben Mears író, aki az inspiráció miatt tér vissza a szülővárosába, Jerusalem’s Lotba, mivel egy elhagyatott házról akar adatot gyűjteni a készülő regényéhez. Gyerekkori trauma is kapcsolódik hozzá, mivel egy felakasztott gengszter hulláját látta az emeleten. Nem tud azonban maradéktalanul az írásra koncentrálni, mivel szörnyűségek történnek a városkában. A regénnyel nem titkolt célja, hogy kifejezze tiszteletét Bram Stokernek, amiért megírta a Drakulát, és nagy hatással volt írói munkájára. Erdetileg a Second Coming nevet (Második eljövetel) kapta volna, de a kiadója megvétózta az ötletét vallási felhang miatt. stephen-king_0

A regény a részletes város és tájleírásoknak köszönhetően túlírtnak, vagy lassúnak fog tűnni pár ember számára. Ez miatt a vámpírokra és az akcióra kicsit kevesebb hangsúlyt fektetett az író, ezért olyanoknak is tudom ajánlani, akik nem szeretik a durva, naturalisztikus ábrázolásmódot.

A regényből két film is készült, az újabb, Rob Lowe főszereplésével.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=n4e24m-LYl4]

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.