Sorozatgyilkosok a huszadik századból I. rész

Kik voltak a legelvetemültebb sorozatgyilkosok a huszadik században? Lássuk az első tizenöt személyt, akinek a legtöbb áldozata volt! A nevek mellett a bizonyított gyilkosságok találhatóak, a szám általában ennél magasabb. 

15. John Wayne Gacy – 33 áldozat
33 tinédzser fiú és fiatal férfi meggyilkolását bizonyították rá 1972 és 1978 között. 26-ot közülük háza közelében temetett el. Gacy-t a gyilkos bohócként ismerik, hiszen sok esetben viselte ezt a kosztümöt fellépéseken. 1994-ben végezték ki.

14. Ted Bundy – 35 áldozat
Ted Bundy karizmatikus és jó külsejű férfi volt. 35-36 darab nővel végzett, de sokan 100-nál is több áldozatot tulajdonítanak neki. Kétszer is megszökött a börtönből, de 1989-ben kivégezték.

13. Gennady Mikhasevich – 36 áldozat
A Szovjetunióban élő férfi nőket fojtott meg, emellett ki is rabolta áldozatait, sok esetben feleségének adta a zsákmányokat ajándékba.

12. Serhiy Tkach – 36 áldozat
Tkach leszerelt rendőrfelügyelő volt, 8 és 18 év közötti lányokat fojtott meg, később holtukban szexuálisan is bántalmazta őket.

11. Moses Sithole – 38 áldozat
Afrika Ted Bundyjaként ismeretes, 2410 évre ítélték el, amelyből 930 évet le is kellett volna töltenie. Áldozatainak munkát ajánlott, később egy elhagyott helyre cipelte őket, ahol megerőszakolta, majd megölte őket.

10. Ahmad Suradji – 42 áldozat
42 nő meggyilkolása miatt ítélték el, a férfi szerint a gyilkolás szupererővel ruházta fel őt. 2008-ban végezték ki.

9. Alexander Pichushkin – 48 áldozat
A férfi a sakktáblás gyilkos néven ismert, legalább 48 áldozata volt. A célja 64 személy volt, amely éppen egy sakktáblát töltött volna ki. Oroszország legprofibb gyilkosa szeretett volna lenni.

8. Gary Ridgway – 49 áldozat
A festő 71 nő meggyilkolását vallotta be. Az Egyesült Államok legprofibb sorozatgyilkosa, más néven The Green River Killer (Zöld folyó gyilkosa). Főként Seattle környékén gyilkolt örömlányokat a folyó mellett. Miután áldozatai meghaltak a vízbe dobta őket.

forrás: wikipedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.